avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... II și Grup de producători
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

II și Grup de producători

Bună,

Care este procedura pentru a radia o intreprindere individuală respectiv un grup de producători? Și cam cât ar costa? Pentru fiecare...

Mulțumesc frumos!
O seară bună!:)
Cel mai recent răspuns: Ela78 , utilizator 20:21, 30 Ianuarie 2015
1. Pentru intreprinderea individuala se face o cerere, se anexeaza documentul care atesta motivul radierii (certificat de deces, hot. jud. declarativa de moarte, sau hotararea titularului) si se plateste o taxa de max. 150 la Registrul comertului.

2. Ce forma de organizare are grupul de producatori ?
Grupul este SRL. E pe 0, de vreo 2 ani.
Prin hotrarea titularului, va referiti la simpla vointa a administratorului de a radia firma? Concretizata intr-un inscris? Este necesara vreo hotarare judecatoreasca in acest sens?

Multumesc pentru raspuns!
In cazul II-ului e suficienta hotararea titularului nu e nevoie de hot. jud.
In cazul SRL-ului e nevoie de hotarare AGA/decizia asociatului unic si se numeste dizolvare urmata de radiere fara lichidare. Primul pas este dizolvarea iar al doilea radierea societatii. Situatia se poate complica putin daca exista creante si/sau bunuri care vor reveni asociatilor dupa plata datoriilor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Alexandru Ardeleanu, Consilier juridic
Acea hotarare (pentru II) trebuie sa imbrace o anumita forma? Incheiata la notar, spre exemplu?:) Pe langa aceasta hotarare, ce acte ar mai fi necesare?
In cazul SRL-ului, creante/bunuri, nu sunt. In cazul, SRL-ului, pentru a incepe dizolvarea, mai este necesara pe langa hotararea AGA, depunerea altor acte? Vreun bilant, situatie ceva?:)
Cand au fost infiintate, o firma s-a ocupat de acte...

Multumesc pentru raspunsuri!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare intreprindere familiala gigiburlan gigiburlan Am o firma in care eu am drepturi 50 % si asociatul 50 %. Asociatul refuza sa rezilieze firma. Eu ,fiind administratorul firmei, am incetat activitatea,dar ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare Strut Ion Strut Ion Am facut demersul pentru dizolvarea si radierea simultana a unui SRL cu 2 asociati, fiecare 50% parti sociale. Am obtinut de la Reg Com rezolutia de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sau radiere srl tory74 tory74 as vrea sa inchid un srl la registrul comertului cu restante de 28000 lei cum se procedeaza sau ce acte imi trebuie mentionez ca srl ul e suspendat de un an (vezi toată discuția)