avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare plată fără documente justificative
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare plată fără documente justificative

Bună ziua,

Acum mai puțin de două luni am devenit consilier juridic pentru o instituție publică și mi-au pus recent în față o problemă: în 2007 s-a efectuat către un colaborator o plată în lipsa documentelor justificative. Colaboratorul nu le-a adus niciodată, iar prima dată când a fost pus în întârziere a fost în 2011 (la peste 3 ani).

La ultimul control, înaintea venirii mele, conducerii instituției i s-a pus în vedere să recupereze acei bani. La venirea mea, m-au întrebat ce se mai poate face.

Am întors problema pe toate părțile, dar oricum aș califica operațiunile de la acel moment, îmi pare că s-a prescris dreptul de a apela la forța coercitivă a statului.

Există vreun artificiu ce ar mai putea fi făcut ? Altul decât o altă adresă prin care e rugată respectiva persoană să returneze banii ?

Cu multe mulțumiri anticipate și deoasebită stimă!
Cel mai recent răspuns: Fynnraed , utilizator 12:42, 30 Ianuarie 2015
Si eu vad ca prescris dreptul de a mai actiona.
Mulțumesc mult! Așa mă gândeam și eu. Dacă mai sunt oameni cu idei, vă mulțumesc anticipat pentru orice răspuns și continui să urmăresc discuția!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva - licente simenache simenache Buna ziua, Am si eu o intrebare privind urmatoarea speta: Am primit in avans o suma de bani reprezentand licente de la diferite persoane (fizice sau ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit florin27 florin27 hello Vreau sa va relatez problema mea cat mai amanutit, in decembrie 2005 am luat un credit de consum (cumparat produse electronice de la magazin) cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu AvFM AvFM Un salariat al unei societati romane este trimis in delegatie in Germania, fara a i se intocmi informarea prevazuta de art. 18 C.muncii. Diurna pentru ... (vezi toată discuția)