Buna ziua!
Sunt in tratative de angajare pentru unj dealer de telefonie mobila. Pentru inceput mi-au oferit un salariu de nimic, din care mi se va retine si o garantie materiala de 10 % timp de 1 an jumatate si bonuri de masa in suma de 165 lei pe luna + comision din vanzari (in functie de realizarea targetelor) in conditiile in care voi lucra 26 de zile pe luna, 2 saptamani cate 6 ore pe zi, iar in a 3-a saptamana cate 10 ore pe zi. Ce mi se pare ciudat este ca mi se cere pe langa semnarea contractului de garantie materiala sa semnez si un contract de garantie personala. Este legal asa ceva, am cautat modele de contracte de garantie personala pe internet si nu am gasit decat acele contracte care le incheie un codebitor cu o banca sau cu o societate de leasing. Eu nu sunt de acord sa semnez acest contract de garantie personala, dar cu siguranta nu vor fi de acord sa ma angajeze in aceste conditii.
Va multumesc!
Da, se pot constitui si astfel de garantii suplimentare.
Numai gestionarului i se poate solicita constituirea unei garantii. Încadrarea din CIM trebuie sa fie pe functia de gestionar.
In alta ordine de idei, nu este legal programul de munca care vi se impune.
Cim director vanzari
Soleil
Am de incheiat un contract de munca care cuprinde un salariu fix si comision in functie de vanzari.
Dar, conditiile sunt cam ciudate, adica:
- sal lunar net ... (vezi toată discuția)