avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de garantie personala la angajare in functia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de garantie personala la angajare in functia de Reprezentant magazin

Buna ziua!
Sunt in tratative de angajare pentru unj dealer de telefonie mobila. Pentru inceput mi-au oferit un salariu de nimic, din care mi se va retine si o garantie materiala de 10 % timp de 1 an jumatate si bonuri de masa in suma de 165 lei pe luna + comision din vanzari (in functie de realizarea targetelor) in conditiile in care voi lucra 26 de zile pe luna, 2 saptamani cate 6 ore pe zi, iar in a 3-a saptamana cate 10 ore pe zi. Ce mi se pare ciudat este ca mi se cere pe langa semnarea contractului de garantie materiala sa semnez si un contract de garantie personala. Este legal asa ceva, am cautat modele de contracte de garantie personala pe internet si nu am gasit decat acele contracte care le incheie un codebitor cu o banca sau cu o societate de leasing. Eu nu sunt de acord sa semnez acest contract de garantie personala, dar cu siguranta nu vor fi de acord sa ma angajeze in aceste conditii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
anchy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:09, 30 Ianuarie 2015
Da, se pot constitui si astfel de garantii suplimentare.
Numai gestionarului i se poate solicita constituirea unei garantii. Încadrarea din CIM trebuie sa fie pe functia de gestionar.
In alta ordine de idei, nu este legal programul de munca care vi se impune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de constituire a garantiei materiale Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, Cum procedez in cazul in care un gestionar deja angajat de mai multi ani in aceasta functie, nu este de acord sa semneze un contract de ... (vezi toată discuția)
Cim director vanzari Soleil Soleil Am de incheiat un contract de munca care cuprinde un salariu fix si comision in functie de vanzari. Dar, conditiile sunt cam ciudate, adica: - sal lunar net ... (vezi toată discuția)
Articolul 55 litera b restituirea garantiei alex_martte alex_martte Buna ziua, am lucrat pana acum putin timp la o firma si am incheiat contractul de comun acord (art 55 litera b) ,dar la baza acestui lucru sta defapt un ... (vezi toată discuția)