avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ARTICOLUL 55 LITERA B RESTITUIREA GARANTIEI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ARTICOLUL 55 LITERA B RESTITUIREA GARANTIEI

Buna ziua, am lucrat pana acum putin timp la o firma si am incheiat contractul de comun acord (art 55 litera b) ,dar la baza acestui lucru sta defapt un litigiu cu firma pt care lucra firma unde eram eu angajat(este vorba de un dealer de telefonie mobila ) ,este posibil ca firma unde lucram (dealerul) sa ne opreasca garantia pe care am acumulat-o sau sa ne blocheze salariile pt a recupera prejudiciu pt firma mama? .Au trimis un tabel in cu persoanele care primesc bonuri pe luna martie pt luna febroarie (luna pe care am lucrat-o intreaga) si eu figuram ca nu primesc bonuri pt acea luna? ,au dreptul sa ne opreasca banii daca am incheiat de comun acord in scris?
Va rog sa ma ajutati si pe mine .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:58, 21 Martie 2012
Faptul ca vi s-a incetat CIM cu acordul partilor, nu va exonereaza de plata unui eventual prejudiciu produs angajatorului.

Art. 254 Codul muncii
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
...
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.

De asemenea, conform Legii. 22/18.11.1969 privind angajarea gestionarilor si constituirea de garantii, garantia acumulata are tocmai acest scop, de a se recupera vreun eventual prejudiciu produs, si probabil daca ati avut gestiune si aveti lipsa, garantia se va opri in limita pagubei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie bucatar pirelia pirelia Buna ziua, Va rog sa la ajutati in urmatoarea problema. O firma doreste sa stabileasca o suma de bani drept garantie impusa bacatarilor in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Angajament privind acordarea bonurilor fiscale s.a. ssmad ssmad Buna ziua, Am primit spre semnare, de la firma la care lucrez, un angajament prin care ma oblig sa respect informarea celor de la ANAF privind acordarea ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune jean59 jean59 Am o firma intreprindere individuala ( fosta AF).Intrebarea mea este urmatoarea : o angajata a mea a iesit lipsa la inventar. Ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)