avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajament privind acordarea bonurilor fiscale s.a.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajament privind acordarea bonurilor fiscale s.a.

Buna ziua,
Am primit spre semnare, de la firma la care lucrez, un angajament prin care ma oblig sa respect informarea celor de la ANAF privind acordarea bonurilor fiscale, pana aici mi se pare ok, insa angajamentul mai contine un paragraf in care ma oblig sa suport integral consecintele unor eventuale neregului, inclusiv suspendarea activitatii punctului de lucru, amenzi, cheltuieli de judecata, daune interese, cheltuieli de executare silita etc. Sa semnzez sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 7 Aprilie 2015
cu sau fara acel angajament, angajatorul poate recupera prejudiciile prin instanta, conform codului muncii
Si cheltuielile de judecata ar urma sa le suport eu, dupa cum reiese din acest angajament?
Angajatorul se poate indrepta impotriva angajatului pentru recuperarea prejudiciului in anumite conditii.

Scrie in fisa postului ca aveti printre atributii eliberarea de bonuri fiscale?

Parerea mea este sa nu il semnati.

Daca il semnati va luati angajamentul sa il despagubiti pe angajator cu mai mult decat prevede codul muncii.

Angajatorii vor acum sa se "spele pe maini" si sa puna toata responsabilitatea amenzilor si inchiderii firmei pe seama angajatilor.


Art. 254. - Codul Muncii
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Paguba poate depasi c/v celor 5 salarii minime brute pe economie.
Multumesc pentru raspunsuri!
In fisa postului apar urmatoarele:
Inregistrarea incasarilor magazinului pe casa de marcat, incasarea in numerar a valorii marfii vandute, gestiunea casierie magazinului, verificare numerarului ramas in casa...Prin urmare eu deja m-am angajat sa ofer bon, fapt ce reiese din primul punct enumerat, de aceea nu vad rostul noului angajament. Cred ca l-au impus doar pentru a strecura si asumarea tuturor prejudiciilor....

Alte discuții în legătură

Plata recuperare prejudiciu alderman79 alderman79 firma doreste recuperarea prejudiciului adus de angajat, chiar daca acesta nu a intentionat producerea lui, acesta, fiind urmare a procesului de productie. (vezi toată discuția)
Amenda la servici pentru lipsa preturi la produse tryme tryme Buna ziua,nu stiu daca intrebarea se incadreaza la topicul ales. Astazi am fost anuntat de un coleg ca s-a dat o amenda la magazinul in care lucrez si eu ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat de catre angajator sa semnez o hartie fara acordul meu cristicdr cristicdr Buna seara, Prietena mea lucreaza ca receptioner la un lant hotelier cunoscut. De cand au inceput verificarile ANAF, sefii sunt foarte speriati si ii ... (vezi toată discuția)