Buna ziua,
Am primit spre semnare, de la firma la care lucrez, un angajament prin care ma oblig sa respect informarea celor de la ANAF privind acordarea bonurilor fiscale, pana aici mi se pare ok, insa angajamentul mai contine un paragraf in care ma oblig sa suport integral consecintele unor eventuale neregului, inclusiv suspendarea activitatii punctului de lucru, amenzi, cheltuieli de judecata, daune interese, cheltuieli de executare silita etc. Sa semnzez sau nu?
Vi s-a raspuns anterior ca il semnati sau nu acel angajament, angajatorul toate avea parghiile legale pentru a-si recupera tot prejudiciul cauzat de faptele salariatilor in culpa.
Sa inteleg faptul ca si fara angajament in situatia unor nereguli angajatorul poate incerca sa isi recupereze intregul prejudiciu, numai ca prin semnarea angajamentului ii facilitez angajatorului actiunea in instanta!? Multumesc
Si fara acel angajament in situatia unor nereguli angajatorul poate incerca sa isi recupereze intregul prejudiciu, vedeti art.253 alin.3 C.mun. coroborat cu art.254 C.mun.
Semnarea acelui angajament , in opinia mea, seamana cu aducerea la cunostinta ca in cazul in care nu eliberati bonuri fiscale sunteti pasibili de plata.
Lipsa inventar
colega3
la inventar efectuat in luna mart. s a constatat o lipsa in val de 9000 lei. angajatorul vrea sa recupereze paguba de la fiecare angajat, emitand facturi pe ... (vezi toată discuția)