avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Filmare în sala de judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Filmare în sala de judecată

Bună ziua,

În primul rând, vă mulțumesc anticipat pentru timpul și bunăvoința dvs.

În al doilea rând, am o problemă: din câte m-am documentat, dispozițiile legale în vigoare permit înregistrarea audio-video a ședințelor de judecată, cu condiția ca organizația care cere acest lucru să obțină în prealabil acceptul Președintelui instanței respective.

Menționez că procesul este unul penal și se desfășoară în ședință publică.

Există vreun motiv legal pentru care Președintele să refuze cererea ?
Dacă o refuză, poate fi contestată în vreun fel ?

Cu multe mulțumiri și stimă!
Cel mai recent răspuns: Fynnraed , utilizator 12:54, 2 Februarie 2015
Buna seara!

Tine de latitidinea presedintelui, motivele legale neexistand. Nu poate fi contestata o asfel de decizie.

Cu stima.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare audio sedinta cercetare disciplinara cyan cyan Este legal ca sedinta de cercetare disciplinara sa fie inregistrata audio prin intermediul unui reportofon in conditiile in care persoanei cercetate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio sedinta comisie de disciplina cyan cyan Se poate solicita comisiei de disciplina inregistrarea audio (cu ajutorul unui telefon) a sedintei de cercetare disciplinara? Este legal? Poate fi folosita ... (vezi toată discuția)
Supraveghere audio-video - legala sau nu rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! am lucrat la o gradinita de copii unde conducerea a montat in bucataria unde lucram o camera de supaveghere audio/video in urma careia ,atat eu cat ... (vezi toată discuția)