avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare audio sedinta comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare audio sedinta comisie de disciplina

Se poate solicita comisiei de disciplina inregistrarea audio (cu ajutorul unui telefon) a sedintei de cercetare disciplinara? Este legal? Poate fi folosita inregistrarea intr-un eventual proces?

La sedinta poate participa un avocat platit de una din partile implicate in cercetarea disciplinara?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 11 Mai 2016
Nu cred ca Comisia de disciplina si-a inregistrat sedinta. In cel mai bun caz doar au intocmit un proces verbal al sedinteti, in care trebuiau scrise discutiile si concluziile. Si mai ales trebuia sa fiti prezent sa va aparati interesul. Cu acele acte puteti merge in instanta.
Din intrebarea mea nu reiese ca am fost cercetat disciplinar sau ca nu am participat.

Nu am intrebat cum se desfasoara sedinta de cercetare disciplinara ci daca cei implicati pot solicita comisiei inregistrarea audio a sedintei si daca este legala inregistrarea.

Cunosc destul de bine, zic eu, cum se desfasoara cercetarea disciplinara pentru simplul motiv ca sunt presedintele unei astfel de comisii.

Parerea mea este ca atata timp cat codul muncii si regulamentul intern nu restrictioneaza o astfel de cerere se poate inregistra iar partea nemultumita de rezultatul cercetarii disciplinare sa o foloseasca drept proba intr-un eventual proces.

Consider ca nu este necesar acordul angajatorului, al membrilor comisiei ori introducerea in RI a posibilitatii inregistrarii din moment ce scopul cercetarii disciplinare este acela al aflarii adevarului.

Da, se poate solicita inregistrarea audio-video a sedintei comisiei de disciplina .. insa in acest caz trebuie acordul expres al ambelor parti.
Daca una dintre parti refuza inregistrarea audierii lui (partea impotriva careia s-a intocmit referatul privind nerespectarea RI) iar cealalata parte (cea care a intocmit referatul si solicita inregistrarea) se poate lua in considerare numai inregistrarea sa?

Membrii comisiei de disciplina ar avea motive sa refuze inregistrarea audierii? Eu cred ca nu.
In speta, nu se poate utiliza acea inregistrare ca mijloc de proba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare audio sedinta cercetare disciplinara cyan cyan Este legal ca sedinta de cercetare disciplinara sa fie inregistrata audio prin intermediul unui reportofon in conditiile in care persoanei cercetate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sedinta comisie disciplina si proces verbal images images S-au fabricat niste motive pentru trimiterea in comisia de disciplina si s-a facut o cerere ca sa fie inregistrata toata sedinta. Cererea a fost refuzata pe ... (vezi toată discuția)
Cercetare comisie disciplinara daia ileana daia ileana Buna ziua. Sunt angajat contractual intro primarie. Comisia de cercetare disciplinara are in componenta salariati din cadrul primariei. Pe data de 3 octombrie ... (vezi toată discuția)