Buna ziua,sunt asistent personal si figurez ca angajata a Primariei Comunei unde am domiciliul si urmeaza sa nasc pe 5-10 februarie. Doamna doctor care supravegheaza sarcina mi-a dat concediu medical incepand cu data de 20 ianuarie,pe care l-am depus la Primarie. La Primarie mi s-a spus sa fac o cerere de suspendare din functie pe o perioada de 126, si as dori sa va intreb daca aceasta cerere afecteaza intrarea in concediu de crestere a copilului si implicit primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Va multumes!
1. Pentru concediul de maternitate si concedii medicale nu se face cerere de suspendare a contractului individual de munca (CIM) el se suspenda de drept conform Codului muncii:
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
2. Dvs. prezentati angajaorului (Primariei) numai certificatele medicale, fara sa faceti vreo cerere.
3. Numai cand veti intra in concediu crestere copil (CCC) veti face dvs. cerere de suspendare a CIM.
Indemnizatie
meciumari
buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)