avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

Buna ziua,sunt asistent personal si figurez ca angajata a Primariei Comunei unde am domiciliul si urmeaza sa nasc pe 5-10 februarie. Doamna doctor care supravegheaza sarcina mi-a dat concediu medical incepand cu data de 20 ianuarie,pe care l-am depus la Primarie. La Primarie mi s-a spus sa fac o cerere de suspendare din functie pe o perioada de 126, si as dori sa va intreb daca aceasta cerere afecteaza intrarea in concediu de crestere a copilului si implicit primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Va multumes!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 30 Ianuarie 2015
Nu afecteaza in nici un fel indemnizatia de crestere copil. Aceste 126 zile reprezinta concediu medical. Faceti cererea de suspendare.
1. Pentru concediul de maternitate si concedii medicale nu se face cerere de suspendare a contractului individual de munca (CIM) el se suspenda de drept conform Codului muncii:

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

2. Dvs. prezentati angajaorului (Primariei) numai certificatele medicale, fara sa faceti vreo cerere.

3. Numai cand veti intra in concediu crestere copil (CCC) veti face dvs. cerere de suspendare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil stgeorgy stgeorgy Buna ziua,sunt asistent personal si figurez ca angajata a Primariei Comunei unde am domiciliul si urmeaza sa nasc pe 5-10 februarie. Doamna doctor care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie meciumari meciumari buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)