avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,sunt asistent personal si figurez ca angajata a Primariei Comunei unde am domiciliul si urmeaza sa nasc pe 5-10 februarie. Doamna doctor care supravegheaza sarcina mi-a dat concediu medical incepand cu data de 20 ianuarie,pe care l-am depus la Primarie.Intrebarea mea este daca trebuia depusa o cerere pentru a intra in concediu deoarece am vazut ca printre actele necesare intocmirii dosarului pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului se numara si " cerere de concediu aprobata de angajator" si nu stiu despre ce cerere este vorba daca trebuia depuasa inainte de a intra in concediu medical, sau cand trebuie facuta aceasta cerere catre angajator? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:26, 24 Ianuarie 2015
Cererea pentru acordarea CCC se va depune dupa data nasterii copilului. In baza acestei cereri la care atasati si copia certificatului de nastere a copilului se va emite de angajator decizia de suspendare a c.i.m.,conform art.51 lit.a C.mun.

art.25 din OUG 111/2010
(1)Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului
prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1) şi art. 10 alin. (1) şi (2). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
....
1. Pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu trebuie sa faceti cerere, este suficient sa duceti certificatele medicale la angajator.

2. Cererea catre angajator se face atunci cand solicitati concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru care varianta optati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil stgeorgy stgeorgy Buna ziua,sunt asistent personal si figurez ca angajata a Primariei Comunei unde am domiciliul si urmeaza sa nasc pe 5-10 februarie. Doamna doctor care ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj mhf mhf Ce acte trebuie sa depun pt a intra in CCC din somaj pt absolventi? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal DinuLaura DinuLaura Bună ziua, Sunt însărcinată , am 23 de saptămâni, lucrez de 8 ani si jumătate la aceeași instituție. Aș vrea dacă este posibil să îmi spuneți de ... (vezi toată discuția)