1. - Completati o cerere tip catre Agentia de Somaj prin care solicitati suspendarea platii indemnizatiei de somaj pentru a intra in CCC.
- Agentia de Somaj emite o decizie de suspendare a platii indemnizatiei de somaj, decizie pe care o atasati la dosarul pentru CCC pe care il depuneti la Primarie.
- Dupa terminarea CCC se reia plata indemnizatiei de somaj, de unde a ramas, pana se termina cele 6 luni de somaj.
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
(2) Cererea se completeaza potrivit modelului care se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(4) Baza de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (3) se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului impartita la 12.
... Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
...
3. Mergeti la Primarie sa luati si adeverinta tip pe care o va completa Agentia de Somaj.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcinã şi lãuzie, pe o perioadã de 126 de zile calendaristice, perioadã în care beneficiazã de indemnizaţie de maternitate.
...
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.
...
2. - Daca nu va luati concediu de sarcina (prenatal) atunci concediul de lauzie (postnatal) poate fi de 126 de zile.
- Oricum veti decide trebuie insa sa luati concediul de lauzie (postnatal) minim 42 de zile.
Sunt in concediu medical pentru sarcina si lauzie si am nevoie de certificat medical in completare pt a implini cele 42 zile . Medicalul in care sunt e pana la sf lunii martie si am nevoie de altul in completare incepand cu 1 aprile. Medicul poate elibera medicalul cu cateva zile inainte de data de 1 aprilie??
In calculul celor 42 zile intra si zilele de sambata si duminica??
Mentionez ca am nascut pe data de 16 martie. Care ar fi data implinirii celor 42 zile??