avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Păcăleală agent imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Păcăleală agent imobiliar

Bună ziua! Am nevoie urgentă de ajutor, ca să știu ce putem face mai departe. Am găsit un apartament, dorim să îl achiziționăm prin credit prima casa, cu agent imobiliar. Pentru că nu am mai fost în asemenea situație, naivi și creduli, ne-am lăsat conduși de agentă, care ne-a mințit referitor la suprafața apartamentului, precum și la comisionul pe care îl percepe. Când a scos CF-ul pentru antecontract ne-a informat că suprafața lui în metri utili e cu 5 mai mică (adică 60 de metri pătrați utili, față de 65 de metri utili cât ne spuseseră la vizionare), deci urmează să plătim în aceste condiții peste valoarea lui. De asemenea, ne-a dat să semnăm un act de vizionare apartament, pe spatele căruia era înghesuit și un fel de contract de intermedere, fără să precizeze că este un contract și fără să ne ofere și nouă un exemplar. Menționez că am încheiat cu proprietarii, care și ei au susținut că apartamentul are o suprafață de 65 de metri utili, un contract de rezervare imobil și am dat un avans de 500 de euro. Noi vrem să renegociem, nu putem plăti o mie și ceva pe metru pătrat, pentru că evaluatorul de la bancă nu va aproba așa ceva. Cum putem proceda mai departe??? Vrem de asemenea să plătească și ei pentru neplăcerile pe care ni le-au cauzat. Se pare că în lumea aceasta nu mai există nici urmă de corectitudine, onestitate, totul e minciună și înșelăciune.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
alexandrasorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:50, 30 Ianuarie 2015
Apartamentul este al vânzătorului, care se întoarce în Cluj abia duminică de la Bucureşti. CF-ul este la agentă, pentru că ea se ocupă de actele care ne vor trebui la notar pentru semnarea antecontractului, asta în cazul în care ne vom înţelege şi mergem mai departe. Urmează să ne întâlnim toţi duminică, să vedem actele şi să încercăm noi o renegociere. Dar mă intrigă că vânzătorul şi agenta nu au ştiut ce suprafaţă utilă vând, iar noi am fost păcăliţi şi am negociat la o valoare mai mare apartamentul.
Inainte de orice negociere trebuia sa vi se puna la dispozitie toate documentele ce privesc proprietatea, extrasul de cf de informare, cadastrul, actul de proprietate si sa fiti informati daca este liber de sarcini sau face obiectul vreunui litigiu, mosteniri, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)
Probleme la achizitia unui imobil. descriere eronata pe site-ul agentiei imobiliare bogde bogde As vrea sa cumpar o casa si ma confrunt cu cateva probleme asupra carora am nevoie de sfatul dumneavoastra. Am tot vazut, mai bine de un an, pe site-ul unei ... (vezi toată discuția)