In cazul concedierii prin desfiintarea postului si nu din vina salariatului, as vrea sa stiu
1)- cand anume este legal sa se desfiinteze sau, mai precis, sa se solicite la ITM de catre firma desfiintarea acestuia (a postului), de asemeni, foarte important, care este legea care stipuleaza acest lucru
2) -daca in perioada preavizului (pana la concediere) in Revisal e legal sa se practice vreo modificare in datele angajatului fata de situatia anterioara aplicarii preavizului, si ce anume e voie sa se modifice si in baza carei legi, iar daca nu, care e legea care nu permite acest lucru si cu ce se sanctioneaza, cine si unde trebuie sa atentioneze pentru aplicarea sanctiunii/masurilor fata de aceasta modificare nepermisa
Multumesc
Deci am avut "viziuni" halucinante, smeagull ? Aveti grija ce ziceti...In concecinta, daca asa ceva nu exista, in functie de ce se alege MOMENTUL in care se considera ca postul nu mai exista si prin CE anume se defineste "desfiintarea" lui ? Dupa ureche ?
Trebuie sa stiu ce am de facut dupa primirea deciziei de concediere, anume, in cazul in care contest decizia la Tribunal, ma mai inregistrez la Fortele de Munca la somaj ca somer (neindemnizat in cazul meu) sau astept Hotararea Judecatoreasca de repunere in drepturi ?(cred ca va dati seama ca aici intervine o mica problema pe care eu nu o inteleg, anume-daca ma inscriu ca somer neindemnizat, va trebui sa platesc totusi contributiile CAS lunare la Cas de Pensii-ca sa nu raman fara vechime in aceasta perioada, iar dupa ce se da Hot.Jud de repunere in drepturi si plata salariului/salariilor din urma, inseamna ca mi se va plati si atunci CAS din urma, peste ce am platit eu deja; PRIN URMARE, CUM PROCEDEZ ? ) MULTUMESC
Desfiintare post
msc_angela
Buna ziua,
Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate.
Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)