avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat de urbanism si autorizatie de constructie.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat de urbanism si autorizatie de constructie.

Din 1990 sunt chirias pe o gradina de 5ari.a primariei.In1992 am construit 2 camere modeste din caramida,pe un planseu de beton,fara fundatie.In 2005 am declarat la primarie constructia,si platesc chirie si impozit.M-i se crapa peretii si a-s vrea sa o renovez,dar vreau sa o fac legal.I-mi puteti spune ce trebuie sa fac ca sa intru in legalitate ca sa o fac locuibila?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Ginea , Avocat 17:46, 6 Februarie 2015
In primul rand trebuie sa reglementati situatia juridica a terenului, apoi sa va interesati de casa construita ilegal pe terenul primariei.
Va sfatuiesc sa solicitati concesionarea terenului , intabularea , notarea constructiei pe numele dumneavoastra apoi solicitati eliberarea certificatului de urbanism autorizatie de construictie ( reparatii) .
Buna ziua,

Trebuie sa obtineti un titlu pentru teren (proprietate / concesiune) si pe urma sa obtineti autorizatia de construire pentru consolidare / reparatii.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie s.au act de renovare consolidare??? ... Iustiniustin3334 Iustiniustin3334 Autorizatie de constructie s.au act de renovare consolidare??? Buna ziua, am cumparat o casa veche din caramida, are fundatie din beton dar nu are stalpi din ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren puslic puslic sunt proprietarul unei constructii aflate pe un teren al primariei. am tot incercat sa dobandesc terenul de sub cladire, dar fara succes. mereu acelasi ... (vezi toată discuția)