avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la indemnizatie de maternitate

Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptul la concediul si indemnizatia de maternitate in urmatoarele conditii:
- am un contract de cesiune exclusiva a drepturilor patrimoniale de autor de la data de 14 noiembrie 2014 (si valabil pana la 31 decembrie 2015). Din remuneratie se retine, la sursa, impozitul de 16%; remuneratia este platita pe EDITIE (sunt redactor la o revista), in data de 14 a lunii.
- sunt insarcinata in 7 saptamani, data nasterii va fi pe 16 septembrie 2015
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
luizana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 3 Februarie 2015
1. Este vorba de incheierea unui "contract de asigurãri sociale pentru concedii şi indemnizaţii" pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concedii medicale si concediu de maternitate.

2. Contractul de asigurare pentru sanatate foloseste numai la a beneficia de servicii medicale gratuite nu si de indemnizatii pentru concedii medicale.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri. Da, ma intereseaza sa stiu mai ales daca beneficiez de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani. In luna octombrie mentionez ca nu eram in nicio situatie enumerata de domnul Tudor Valeriu, pur si simplu nu eram angajata/nu aveam niciun contract semnat. Sa inteleg ca doar daca aveam un contract din luna octombrie 2014 puteam beneficia de aceasta indemnizatie? Exista vreo solutie pentru acea luna lipsa?
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
luizana, utilizator
Intrucat nu aveti acoperita luna octombrie 2014, nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Solutii exista , dar sunt prevazute sub riscul unor sanctiuni contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul postnatal platit Em4nuel Em4nuel Buna ziua! As dori sa stiu in ce conditii de vechime se plateste concediul de doi ani postnatal. Cata vechime trebuie sa ai in campul muncii? Desi normal e sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal gabryella23 gabryella23 Daca am 4 ore pe cartea de munca ? cate luni trebuie sa lucrez pentru a putea beneficia de prenatal ?:sorry: (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil didi23 didi23 buna ziua. daca nu am lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului nu se beneficiaza de indemnizatie de crestere copil? (vezi toată discuția)