avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoanele cu handicap grav/accentuat, scutite de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoanele cu handicap grav/accentuat, scutite de la plata impozitului pe venit conform OG 4/2015

Buna ziua,
se pare ca guvernul se gandeste la aceste persoane mai putin norocoase oferindu-le cateva facilitati dupa cum vedem in monitorul oficial:
[ link extern ]

Nu sunt de specialitate dar sunt curios cine pricepe limbajul acesta daca aceasta ordonanta ascunde ceva si la ce anume are aplicabilitate aceasta scutire de la plata impozitului pe venit.

Personal sunt PFA sistem real, neplatitor de TVA. Anul acesta m-am grabit sa depun Declaratiile la Fisc, ba chiar am si platit impozitul anticipat pe 2015. Am fost nevoit sa fac lucrul acesta deoarece am avut o internare in Spitalul de Recuperare de la Felix si imi cerea sa platesc sanatatea pe primul trimestru din 2015 ca sa fiu asigurat desi in niciun alt spital din tara nu mi s-a cerut asa ceva eu fiind persoana cu handicap grav si cu pensie de invaliditate grad III dar e alta poveste asta...
Ce se intampla cu acesti bani dati la Fisc? Tot de la ei trebuie sa recuperez chiar bani din anii trecuti dar nu-i puteam/pot lua din cauza declaratie de impunere.. pe care o elibereaza foarte tarziu in an.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
a21alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: a21alex , utilizator 13:44, 2 Februarie 2015
Daca o persoana cu handicap îsi face o firmă (SRL; PFA) conform ordonanţei 4/2015 să înteleg că NU mai plateste impozit pe venitul realizat (prin firma; PFA) ?
Se pare ca nu.
Ma gandesc ca persoanele cu handicap vor fi ,,vanate,, acum de alti intreprinzatori care vor dori sa ,,inchirieze,, aceste persoane bolnave pentru afacerile lor... Sau vor reveni dosarele fictive ,,unse bine,, la Directiile de Handicap Judetene pentru ca unele persoane sa fie cu acte de handicap!

Pe lângă scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plăti impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activităţi independente ori agricole, din silvicultură şi piscicultură, altele decât cele impozitate prin tranşe de venit.

Concret ce se intelege aici in aceasta OG prin activitati independente(poate fi si SRL ori doar PFA?!) sau veniturile impozitate prin transe de venit(termeni pe care nu ii inteleg)!?
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
a21alex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deja erori in codul fiscal actualizat anaf 2015. robert1958 robert1958 Am citit din curiozitate modificarile introduse in CF actualizat prin OG 4/2015 in versiunea publicata de ANAF si am constatat ca, complectarea introdusa la ... (vezi toată discuția)
Pfa cu certificat de handicap cristinagratziela cristinagratziela As dori sa stiu daca o persoana cu certificat de handicap grd.2 beneficiaza de scutire de impozit pe venit ,conform legii(OG 4/2015 ptr. completarea si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit simiongheorghe simiongheorghe Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt pensionat pe caz de boala, handicap grad II, permanent si sotia la fel. Am un mic ... (vezi toată discuția)