avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

As dori o concluzie pentru urmatorul caz:
O familie de la tara, casatoriti de 18 ani, cu doi copii 16 si 14 ani, urmeaza sa divorteze, mai exact barbatul a gasit alta femeie cu care urmeaza sa aibe un copil, si vrea sa introduca actiune de divort impotriva sotiei cu care a trait si locuit pana acum. Nu au mai fost tentative de divort pana acum. Cei doi soti nu au serviciu, se ocupa de cresterea animalelor si de agricultura. Locuiesc cu copii lor intr-o casa care este pe numele parintilor barbatului, cum sunt de obicei casele de la tara pe numele parintilor, au locuit singuri de la inceput, parintii barbatului mai au inca o casa in alt loc, unde au stat, femeia nu are mutatie in acel loc, la casatorie nu au luat-o in spatiu parintii barbatului sau eu cred ca au omis acest lucru. In timpul casniciei sotii au muncit si au modernizat casa, au construit etaj, camere anexate, si alte anexe in curte: magazie, grajd, etc. si au mai facut si doi copii. Barbatul spune ca o alunga pe femeie din casa fara nici un drept si ca o lasa in strada, pe motiv ca el o sa aibe copil de crescut cu alta femeie pe care o aduce in casa.
Acum nelamurirea este: la divort sau mai exact la partaj femeia asta care a muncit 18 ani in casa respectiva poate fi data afara de barbat si de parintii lui, fara ca ea sa nu primeasca nimic?, Ce ar putea sa faca femeia respectiva, mai ales ca nu are unde sa se duca?, pana cand ar putea sa locuiasca in casa?, copii vor sa stea impreuna cu mama lor, au inteles ce se intampla si ca mama lor nu are nici o vina in aceasta despartire.
Astept un raspuns de la avocatii care au intalnit un caz asemenator, ca sa pot da un raspuns acelei femei.
Multumesc mult celor care imi raspund.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 19:06, 11 Iunie 2009
femeia chiar daca nu are nici un drept asupra imobilului resectiv are un drept de creanta impotriva proprietarilor pentru imbunatatirile aduse imobilului pe perioada celor 18 ani. Insa acest drept de creanta nu-l poate revendica in cadrul procesului de partaj, ci printr-o actiune separata indreptata impotriva parintilor sotului in care trebuie sa dovedeasca starea imobilului inainte si dupa cei 18 ani si sa aiba si acte doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana cirip cirip Sotia a deschis un proces de partaj prin care vrea sa obtina o casa achizitionata pe timpul casatoriei de la fratele sotului cu chitanta de mana.Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Partaj tavi02ro tavi02ro Din pacate parintii mei sunt in prag de divort si am cateva nelamuriri , sper sa gasesc ajutor aici. Ne-am mutat in casa parintilor tatalui meu in urma cu 17 ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)