avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

buna ziua eu cu bunici am facut unn contract de intretinere pt apartament la care el cand am facuto a zis k nu ii trebuie nimica dar acuma dupa 4 luni nu ii vb ca ma pus sa platesc taxele dar ideea e ca ma tot ameninta ca ma rezolva el ca ma cred prea stapana nu pot sa fac nimica in casa nici macar sa ii iau la bunica o canapea el cand ia pensia bea toti bani nu iti ia nici mancare sau alimente nimica dar bunica a facut o comotie cerebrala si de aceea sa ajuns aici dar ii cump med mancare o spal in fine o ingrijesc dar cu bunica ma inteleg dar cu el nu o zis ca daca nu imi convine sa ies din casa daca nu ma da in judecata si chesti de astea am bonurile cum am cump mancare facturile dar sunt pe numele lui dar am semnatura mea pe ele cum eu le platesc el pur si simplu iti bea toata pensia si nu mai stiu ce sa fac ca nu mai suport ca dupa aia eu am grija de el cu alimentatia si menaju dar pe mine ma deranjeaza ca ma tot ameninta intrebarea mea este poate sa imi faca el ceva?poate sa renunte el numai la contract cu despagurirea pt tot ce sa cheltuit pana acuma nu?va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi sunt disperata #-o
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:45, 22 Martie 2015
Contractul de intretinere este reglementat de art.2.254-2.263 NCC.Conform art.2.263(3) NCC cand rezolutiunea(desfiintarea) contractului se intemeiaza pe neexecutarea fara justificare a obligatiei de intretinere,rezolutiunea nu poate fi pronuntata decat de instanta.Daca aveti chitante si facturi cu care faceti dovada ca ati platit dvs.,precum si martori cu care sa dovediti ca,v-ati indeplinit obligatiile contractuale privind prestatiile necesare intretinerii si ingrijirii, nu are sanse de castig intr-un eventual litigiu.
In plus, e mare deranjul unui proces, costuri, avocat, taxa de timbru... nu-i ieftin si nici floare la ureche...
Daca doriti, puteti merge la un avocat cu actul ala, cu situatia concreta, insa cred ca e doar gura de domnul in cauza.
va multumesc pentru raspunsurile dumneavostra mam linistit putin deci eu ii dau bani de tigari el ii bea si le cumpar de toate in special ca bunica e foarte bolnava eu is cu doctori,taxele ,medicamente mancare absolut tot si am bonuri de la magazin cum am cump alimente si tot ce este nevoie cum platesc taxele e semnatura mea pe ele el ia pensia o bea pe toata atata face si il tine 1400 ron ca atata are pensie exact 2 sapt,una multumesc frumos pt tot am filmari cum arata cand i bat injura si multe altele martori vecini si neamuri deci nu ar avea cum castiaga
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema.
In masura in care mai aveti intrebari/ nelamuriri legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Aveti mai jos intrebarea dvs. si raspunsurile primite.
Multumesc pentru intelegere.
ale2012 a scris:

buna ziua.
V-am mai scris in legatura cu bunicul meu ca am incheiat cu el si cu bunica contract de intretinere si ca el bea .
Intrebarea mea este urmatoarea daca el nu o sa se mai poata misca ( paralizeaza la pat doamne fereste) cum pot eu sa ii scot pensia de la banca, ca el acolo are contul pentru pensie .
Va multumesc.

laur2013 a scris:

Se poate contacta un notar public pentru deplasare la domiciliul pentru incheiera unei imputerniciri si apoi cu aceasta puteti merge oriunde in numele bunicului.

gi-jane2 a scris:

Poate imputernici daca mai e sanatos la cap, altfel , nu. Se va cere in instanta punerea lui sub interdictie, iar instanta va numi un curator special.

danpopescu2011 a scris:

Cel mai simplu este sa-i ceri PIN-ul cardului bancar si sa-i scoti banii cu cardul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Caracafe Caracafe Buna Ziua, As dori parerea dvs legat de incheierea unui contract de vanzare cu clauza de intretinere. Se poate stipula in contract suma lunara acordata ca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere camelia2012 camelia2012 Buna seara. Eu am facut un contract de intretinere cu bunicii in 2013.Bunicul a decedat de 3 ani iar bunica acuma de cand este problema asta in lume cu covidul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara julss1 julss1 Buna ziua , am o nedumerire, sunt in custodia tatalui si stau cu bunicii si el ,iar mama imi plateste lunar pensia alimentara. Bunica imi ia pensia alimentara ... (vezi toată discuția)