avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ma poate executa silit DGRFP Bucuresti ca persoana ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ma poate executa silit DGRFP Bucuresti ca persoana juridica daca amenda contraventionala este primita pe persoana fizica?

Buna ziua,
In Octombrie 2014, impreuna cu un prieten, am primit fiecare cate o amenda contraventionala in valoare de 30.000 Ron de la ANAF, am contestat-o in instanta urmand ca in Februarie 2015 sa se tina a patra si ultima sedinta de solutionare.
Prietenul nu detine bunuri in numele personal, doar actiuni la o societate comerciala.
Eu nu detin bunuri in numele personal, insa de curand mi s-a ivit ocazia de a ma asocia intr-o societate.
Intrebarea este: Pe mine sau prietenul meu, ne poate executa silit ANAF si sa ne pierdem drepturile in firme?
Mentionez inca o data, amenzile sunt ambele pe persoane fizice.
Multumesc anticipat,
Marian Osanu
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
MiraMarr, utilizator
Cel mai recent răspuns: MiraMarr , utilizator 12:49, 31 Ianuarie 2015
Nu ati precizat daca neregulie au fost gasite la o firma administrata de dv. si prietenul dvs.Daca e vorba de verificari la o firma si dvs.sunteti administrator atunci e corect sa fie mentionate numele dvs.in procesul verbal. In acest caz plata amenzii se va face pe datele firmei . Nu mi se pare prea clar cum de dvs in cazul in care nu aveti firma ati primit asa amenzi mari. Sunteti cumva PFA?Explicati.
Nu sunt pfa si nici prietenul nu este administrator la societatea unde este actionar.
Amenzile au venit ca urmare a unor colete primite din afara UE care contineau mai multe tipuri de anabolizante si suplimente pentru sportivi, printre care chipurile au gasit si o substanta neconforma legislatiei noastre, posibila doping. Avem sperante ca instanta va hotara in avantajul nostru, insa daca acest lucru nu se intampla, vrem sa stim urmarile si cum sa ne protejam impotriva amenzilor prea mari pentru a fi platite. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de neplata a unei amenzi de la finante se executa silit societatea sau administratorul? mirceapopamircea mirceapopamircea In cazul unei amenzi primite de catre societate de la finante/garda/itm, este obligata societatea sa achita suma respectiva sau administratorul societatii? ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - imputatie dupa demisie aleksab aleksab Buna ziua! Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul ... (vezi toată discuția)
Insolventa rodicasigheti rodicasigheti Buna ziua, o societate comerciala care nu mai are activitate din 2003, dar nu s-a depus la registrul com. nicio suspendare de activitate sau alt document,al ... (vezi toată discuția)