avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis cu urmari grave
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis cu urmari grave

in urma cu 6 ani am avut mari dureri de cap, ca urmare am mers la neurolog care mi-a recomandat RMN la o clinica din Timisoara. Am platit RMN ( nefiind bani la CASS desi eram asigurata). Medicul care a citit RMN de la clinica respectiva a spus ca sunt perfect sanatoasa si la fel si medicul care m-a trimis. Recent dupa 6 ani de zile, am lesinat si s-a descoperit ca am o tumoare pe creier. Am cerut din arhiva clinicii RMN-ul care l-am facut in urma cu 6 ani si l-am dus la interpretat la alt medic care mi-a confirmat ca am avut tumoarea si in urma cu 6 ani... Timp in care eu nu m-am tratat si tumoarea a evoluat. Ce am de facut impotriva clinicii respective?
Cel mai recent răspuns: calista_me , utilizator 17:37, 2 Februarie 2015
Puteti face plingere impotriva acestora. Aveti nevoie de un specialist in astfel de cauze, fiind o procedura delicata. Faptul ca au interpretat gresit o investigație, constituie eroare medicală.
Sesizati colegiul medicilor din judet. Se va declansa o ancheta si veti primi concluziile acestei anchete.
Procurati copii dupa toate documentele medicale, emise in perioada respectiva.
Puteti deschide actiun e in instanta impotriva persoanelor pe care le considerati raspunzatoare pentru situatia in care va aflati in prezent. Anexati la cererea de chemare in judecata copiile dupa actele medicale.
In instanta puteti cere, sa se aprobe efectuarea unei expertize medicale de catre IML asupra dvs. dar si a documentelor medicale pe care le detineti.
eu am CD-uri cu RMN-urile in original unde scrie si data la care au fost facute si numele pacientului. De asemenea, am si interpretarile RMN-urilor in original cu numar de inregistrare, stampila si semnatura de la clinica respectiva. Orice analiza a acestor RMN-uri va dovedi ca am dreptate. De asemenea am in scris ( intradevar de la Szeged, dar se poate traduce) confirmarea unui neurochirurg ca tumoarea exista si in 2009.
Consider ca am suficiente sanse. In legatura cu Coplegiul Medicilor, stiu cum se apara unii pe altii. Dar ideea este ca eu nu ma indrept asupra unui medic, ci impotriva Clinicii respective. Deci nu inteleg obligativitatea sa anunt Colegiul Medicilor.
Din relatarea dvs. rezulta culpa medicala.
Sesizati colegiul Medicilor.
Se poate face si plangere penala.
O actiune in instanta indreptata impotriva firmei poate avea ca rezultat, sa va indreptati impotriva medicului care a interpretat RMN-ul.
Firma doar a prestat serviciul RMN. Citirea acestui RMN apartine medicului firmei si medicului neurolog care v-a trimis la clinica.
Puteti deschide actiune comuna in instanta, impotriva firmei si a medicilor care au citit RMN-ul.
Un document primit din partea Colegiului medicilor va poate fi util in instanta, in cazul in care veti fi intrebata de catre instanta daca v-ati adresat acestei organizatii.

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog frumos ! - recuperare cheltuieli operatie Florian59 Florian59 DACA o clinica privata de neurochirurgie , prin medicul care o reprezinta nu-si face treaba cum trebuie ,......cazul meu , am dat 20000 de lei pt. o operatie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis miralex123 miralex123 In urma unui rmn cranian mi s-a pus diagnosticul de importanta atrofie corticala bilaterala frontala si parietala. Cu rezultatul m-am dus la medicul neurolog ... (vezi toată discuția)
Sfat: obtinere despagubiri pentru dispozitiv medical de slaba calitate CalianOlimpia CalianOlimpia Mă numesc Călian Olimpia,am 47 de ani,locuiesc în Cluj-Napoca.Vă scriu pentru a vă cere sprijin și ajutor.Pentru a înțelege de ce vă cer acest ... (vezi toată discuția)