Vreau sa va prezint un caz in care a fost implicat copilul meu in cadrul scolii si va cer deasemeni sfatul pentru a se face dreptate in mod echitabil.
Copilul meu a fost jignit si agresat de catre alt copil fiind nevoit sa se apere, in final s-au batut, am fost chemati in biroul directorului scolii (parintii si copii) si s-a facut o mica ancheta unde celalalt copil a recunoscut ca a provocat conflictul si-au cerut scuze si au promis in fata noastra a parintilor si a directorului scolii ca nu se v-a mai intampla.
.La finalul semestrului am constatat ca, copilul meu are media 8 la purtare (pe buna dreptate, ca sa inteleaga pe viitor ca orice abatere se pedepseste) iar celalalt 10.
Acest fapt mi-a lasat un gust amar mai ales cand copilul meu m-a intrebat de ce numai el a fost pedepsit desi nu el fusese la originea conflictului, ori un cadru didactic care face "dreptate" cu unitati de masura diferite nu cred ca are o conduita morala demna de un cadru didactic.
Nu au trimis instiintare scrisa conform ROFUIP si as putea sa contest scaderea mediei la purtare.
Cum ma sfatuiti sa procedez ?