avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare gresita in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare gresita in carnetul de munca

Buna ziua. In perioada 1985-1989 am muncit la o intreprindere cu grad ridicat de noxe (carbura de siliciu). In carnetul de munca figurez cu perioada respectiva si mentiunea "stabilit locul de munca in grupa -I- a de munca. Intrebarea mea este: voi beneficia de doi ani reducere la stagiul de cotizare, respectiv sa ma pensionez inaintea virstei standard, cu doi ani ?
Intrebare a a doua este: ( tot referitor la grupa de munca) In perioada 1989-1999 am muncit in conditii grele la sectia Metalurgie (piese si accesorii automobile Dacia), la prese mecanice si hidraulice de la 5 TF la 250 TF (tone forta), unde pe linga zgomotul acestor masini am avut parte si de noxe deoarece in aceiasi hala se lucra non stop cu sudura (flacara oxiacetilenica) si vopsiotorie chimica pe baze de diluanti la carcasa filtru de aer automobile Dacia.
Mentionez ca la data angajarii (1989) la aceasta intreprindere am fost angajat ca strungar in metale la o alta sectie, unde am muncit ca strungar o luna de zile, iar din luna urmatoare am fost transferat la cerere la sectia Metalurgie, unde am lucrat in conditiile de mai aratate pina in anul 1989. Colegii mei care s-au pensionat in acea perioada au beneficiat de grupa a -II- a de munca.
In carnetul meu de munca este gresita inregistrarea pe perioada anilor 1989-1999, precum ca am muncit ca strungar (strungarii nu beneficiaza de grupa a-II-a munca). Intrebarea este care sunt pasii pentru corectarea inregistrarilor gresite din carnetul de munca, ca in cele din urma sa reflecte realitatea conditiilor unde de altfel am lucrat in perioada respectiva. Mai arat faptul aceste masini erau periculoase majoritatea mare a colegilor au avut accidente de munca, printre care ma numar si subsemnatul cu lipsa a patru falange de la mina dreapta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 1 Februarie 2015
francisc1959 a scris:

.... Intrebarea mea este: voi beneficia de doi ani reducere la stagiul de cotizare, respectiv sa ma pensionez inaintea virstei standard, cu doi ani ?
....
Intrebarea este care sunt pasii pentru corectarea inregistrarilor gresite din carnetul de munca, ca in cele din urma sa reflecte realitatea conditiilor unde de altfel am lucrat in perioada respectiva.....


1. Pentru un stagiul de cotizare realizat în condiţii speciale (ani împliniţi) de 4 ani, beneficiati de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

2. Fostul dvs angajator care a efectuat inregistrari eronate in carnetul de munca mai exista ?
Daca da, atunci acesta este cel care va trebui sa rectifice in carnetul devs de munca erorile inregistarte.
Cu mult respect va multumesc pentru raspunsul primit la cele doua intrebari. Referitor la cea dea doua intrebare arat faptul ca intreprinderea nu mai functioneaza, astfel ca in anul 1999 am beneficiat de ordonanta cu plata a 12 salarii compensatorii si somaj.
Mentionez inca odata faptul ca la sectia Metalurgie nu am muncit deloc in meseria de strungar in metale in perioda 1989-1999 asa cum este inregistrat gresit in carnetul de munca. Astfel ca am muncit ca presator, iar colegii mei au beneficiat de grupa a-II-a de munca. Mai arat ca in incinta acestei sectii nici nu exista un astfel de utilaj "strung".
In acest caz, va trebui sa gasiti arhivele intreprinderii si sa solicitati detinatorului acesteia eliberarea unei adeverinte pentru munca in grupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mă numesc popescu sanda,am depus dosar de pensie ... Popescu Sanda Popescu Sanda Buna ziua, Mă numesc Popescu Sanda,am depus dosar de pensie pentru limita de virsta,avand aproape 7 ani Gr.II.Sunt născută în 15.03.1961,din 1993 am ... (vezi toată discuția)
Grupa ii de munca Elena Tescaru Elena Tescaru Ma numesc Elena Tescaru, din Constanta. Am lucrat la SNC din 2/10/1978 pana in 1/05/1979 la Sectia a II a Mecanica la atelierul de Strungarie, avand ... (vezi toată discuția)
Grupa a-ii-a?! meserie strungar - intreprinderea de ventilatoare elena20152015 elena20152015 Buna ziua, Am o situatie mai dificila privind pensionarea tatalui meu, el are 55 de ani,sufera de diabet si doreste sa se pensioneze, insa nu pe caz de ... (vezi toată discuția)