avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate comerciala cu 2 asociati
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate comerciala cu 2 asociati

Buna, am cateva intrebari dar prima data sa descriu problema. Intr-o societate comerciala unde sunt 2 asociati, unul dintre ei fiind si administratorul firmei se hotaraste sa renunte la societatie si la administratie facand un act la notar lasandu-i celuilalt toata societatea. Cel ramas nu anunta la registru comertului ca a ramas doar el si dupa 5 ani primul asociat se trezeste ca societatea a acumulat datorii si este in insolventa si conturile sale bancare sunt blocate.
Intrebarile mele sunt:1. Care dintre cei 2 trebuia sa anunte Registru comertului despre schimbari?
2.Primul asociat poate sa-l atace pe cel ramas in instanta cu acel act facut la notar pentru a scapa de plata datoriilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
Sergiukz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sergiukz , utilizator 19:00, 31 Ianuarie 2015
Pai in primul rand, daca s-a facut cesiunea partilor sociale, intre cei doi, cel care a ramas in societate trebuia sa stie acest lucru, ca doar a semnat actele.
In al doilea rand, daca sau facut aceste acte, cel care a iesit din societate trebuia sa se ingrijeasca si sa depuna actele la registrul comertului, altfel nu sunt valabile, in sensul ca registrul nu are de unde sa stie ce acte exista intre parti si care e vointa acestuia.
Cabinet Avocat Anda Belea, Avocat
sa inteleg ca actul dde la notar daca nu au fost depuse actele la registru nu are nici o valoare ? Intreb asta deoarce am aflat ca fostul asociat a platit pana la urma toate datoriile dar acuma il ameninta pe celalalt ca daca nu returneaza banii vor ajunge in fata instantei. Singura dovada care o vad ar fi acel act facut la notar. Partea proasta e ca fostul asociat nu vrea sa arate o dovada cu cat a platit si binenteles cel care a ramas cu societatea nu vrea sa plateasca.
Sergiukz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Lichidare si radiere din oficiu de la orc manub manub Am mari sperante si incredere, ca aici se va gasi o solutie la problema mare pe care o am eu acum.Si rog pe toti care au cunostiinta in domeniu, sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)