avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... E legal ce se intampla in cazul executarii silite?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

E legal ce se intampla in cazul executarii silite?

Buna seara. In urma cu 5 ani in urma intarzierii la plata ratelor unui credit de nevoi personale banca a declarat scadent creditul. 16000 ron. De atunci nu mai putin de 4 executori au preluat acest dosar. Primii 2 au pus poprire pe salariu si un al treilea a pus sechestru pe casa(care nu era ipotecata la banca). La un moment dat cei trei nu au mai " existat" si a aparut o alta doamna executor....in conturile careia se vireaza poprirea pe salariu.
In ultimii 5 ani din poprire si din bani dati in afara popririi(cf chitante) amm platit suma de 16000 lei.
Zilele trecute am sunat la banca. Nu a vrut sa imi spuna decat ca ii datorez aceeasi suma si ca restul detaliilor trebuie sa le dea executorul.
Executorul nu a vrut sa imi spuna decat faptul ca dobanda zilnica este de 10 lei....altceva nimic!!!!
V-as ruga daca se poate sa imi spuneti daca este normal sa existe 4 executori. Daca nu a fost un abuz sechestru pe casa si unde s-au putut duce 16000 de lei pe care i-am dat in ultimii 5ani?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ana-ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-ana , utilizator 19:26, 31 Ianuarie 2015
Au existat succesiv 4 executori,in sarcina carora a revenit obligatia recuperarii creditului nerambursat
Este o diferenta semnificativa intre 4 executori care ,concomitent sa desfasoare demersuri in numele aceluiasi creditor impotriva aceluiasi debitor
In cazul dvs cei 4 au desfasurat acte si actiuni in perioade distincte
Nu pierdeti din vedere ca in cazul executarii silite,debitorul este obligat sa achite pe langa debitul de baza de la creditor si onorariu cu executarea silita
Da. Asa este. Am spus ca au fost 4 executori. Intrebarea mea era daca in cele relatate ar putea exista o gresala voita sau nevoita sau daca " excesul" de executori poate fi in vreun fel contestat! Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ana-ana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns urgent! s_alice s_alice Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta ... (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)