avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor deces

Unui salariat I-a decedat parintele; parintele a fost pensionar si o sa primeasca un ajutor de deces de cca 2400 lei .Intrebare , salariatul poate primi de la societatea unde este angajat un ajutor pt decesul al unui membru de familie in cazul de fata parinte?? sau daca parintele a fost pensionar nu se poate benefici a decat de ajutorul pe care o sa-l primeasca de la casa de pensii ?? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
viorel_georgescu53, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 12 Februarie 2015
1. Ajutorul de deces si ajutorul de inmomantare se acorda integral indiferent de programul zilnic de lucru.

2. - Nu exista un text de act normativ care sa prevada altfel.
- Poate in cazul unui Contract colectiv de munca au Regulament intern sa existe o asemenea precizare dar numai pentru ajutorul de inmormantare nu si pentru ajutorul de deces care este oricum suportat de Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mi-a decedat tatal si am dreptul conform CCM la un ajutor de deces de la serviciu. Casa de Pensii refuza sa-mi acorde ajutorul de deces (echiv. ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare Remus47 Remus47 Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces , ajutor de inmormantare Mariralu Mariralu Buna ziua, Am doua intrebari legate de diferite situatii aparute in firma : 1. Unui salariat i-a murit tatal ( pensionar pe caz de boala ) in ... (vezi toată discuția)