Unui salariat I-a decedat parintele; parintele a fost pensionar si o sa primeasca un ajutor de deces de cca 2400 lei .Intrebare , salariatul poate primi de la societatea unde este angajat un ajutor pt decesul al unui membru de familie in cazul de fata parinte?? sau daca parintele a fost pensionar nu se poate benefici a decat de ajutorul pe care o sa-l primeasca de la casa de pensii ?? Multumesc anticipat
1. Ajutorul de deces si ajutorul de inmomantare se acorda integral indiferent de programul zilnic de lucru.
2. - Nu exista un text de act normativ care sa prevada altfel.
- Poate in cazul unui Contract colectiv de munca au Regulament intern sa existe o asemenea precizare dar numai pentru ajutorul de inmormantare nu si pentru ajutorul de deces care este oricum suportat de Casa de Pensii.
Ajutor deces
mihaela_1968
Buna ziua! Mi-a decedat tatal si am dreptul conform CCM la un ajutor de deces de la serviciu. Casa de Pensii refuza sa-mi acorde ajutorul de deces (echiv. ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare
Remus47
Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)