avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... transcriere auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

transcriere auto

Buna ziua!Am o nelamurire,nu ma pricep nici la masini la detalii tahnice si nici la acte!O persoana avea o datorie la mine o suma de bani si nu a putut sa mi-o ofere si astfel mi-a dat o masina,am facut contract vanzare-cumparare de mana si atat tot si mi-a predat actele!Dupa aceea aflu dupa multe informatii culese..masina este inmatriculata pe o firma si in spatele talonului este instrainata si scrie un nume!persoana cu numele din spatele talonului nu este ce-a care mi-a dat masina!Taxa auto posibil sa fie recuperata,eu am la masina doar talonul si cartea de identitate al masini si asigurarea toate sunt pe firma!Ce sa fac ca sa o trec cumva pe mine dar fara sa mai platesc taxa auto inca o data asta ar veni peste 1000 euro!M-am gandit odata sa merg la firma care este in acte,oare as face bine si sa facem cumva un act ca am cumparat eu direct de la ei masina si sa ramana pe firma dar sa platesc eu impozitu si amenzile sa vina la mine!Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ma fac!persoana care mi-a dat masina a plecat din tara!multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 10:47, 1 Februarie 2015
MariusDaniel92 a scris:


M-am gandit odata sa merg la firma care este in acte,oare as face bine si sa facem cumva un act ca am cumparat eu direct de la ei masina si sa ramana pe firma dar sa platesc eu impozitu si amenzile sa vina la mine!



Conform dispozitii in vigoare,persoana care achizitioneaza un bun mobil prin contract de vanzare cumparare,devine proprietarul acesteia,cu toate drepturile si obligatiile aferente
Daca deveniti proprietarul auto,pe cale de consecinta,in termen legal de 30 de zile va revine obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare,respectiv clarificarea situatiei platii taxei
Prin preluarea auto,ati realizat o "afacere " care pentru solutionare va obliga la demersuri direct catre proprietarul din documente - nu de la acela de la care ati achizitionat in fapt auto

Multumesc mult!Sincer eu nu imi permit sa ii schimb talonu sa o trec pe mine pentru ca nu am suma suficienta de bani in cazul in care taxa auto este recuperata!Se poate face ceva acte sa rama pe firma si restu,amenzi,impozit sa vina la adresa mea si sa fie totul bine?Multumesc!
Talonul auto este completat la rubrica instrainat la data.. catre... ?
Utilizand auto fara documente de proprietate,va asumati anumite riscuri,inclusiv cele referitoare la evenimente rutiere-cu sau fara culpa dvs
Multumesc foarte mult pentru timpul acordat si raspunsuri!va doresc o seara linistita!
Din pacate vanzarea a fost doar civila, dar aici se aplica prevederile codului fiscal. Vazatorul trebuia sa va dea odata cu documentele masinii si certificatul fiscal din care sa reiasa ca nu are datorii catre Directia taxe si impozite unde era inscris bunul iar in lipsa acestui document nu se poate face inscrierea in rolul fiscal al noului proprietar. Daca dreptul de proprietate al masinii a trecut succesiv prin mai multe maini, atunci fiecare dintre cei care l-au detinut trebuia sa inscrie masina in rolul fiscal propriu.

Partea buna situatiei, daca poate fi numita asa, este ca nu platiti impozitul pe autovehicule reglementat de codul fiscal. Partea proasta e ca o sa trebuiasca, mai devreme sau mai tarziu, sa faceti dovada folosintei.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)