avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... transcriere auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

transcriere auto

Buna ziua!Am o nelamurire,nu ma pricep nici la masini la detalii tahnice si nici la acte!O persoana avea o datorie la mine o suma de bani si nu a putut sa mi-o ofere si astfel mi-a dat o masina,am facut contract vanzare-cumparare de mana si atat tot si mi-a predat actele!Dupa aceea aflu dupa multe informatii culese..masina este inmatriculata pe o firma si in spatele talonului este instrainata si scrie un nume!persoana cu numele din spatele talonului nu este ce-a care mi-a dat masina!Taxa auto posibil sa fie recuperata,eu am la masina doar talonul si cartea de identitate al masini si asigurarea toate sunt pe firma!Ce sa fac ca sa o trec cumva pe mine dar fara sa mai platesc taxa auto inca o data asta ar veni peste 1000 euro!M-am gandit odata sa merg la firma care este in acte,oare as face bine si sa facem cumva un act ca am cumparat eu direct de la ei masina si sa ramana pe firma dar sa platesc eu impozitu si amenzile sa vina la mine!Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ma fac!persoana care mi-a dat masina a plecat din tara!multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 10:47, 1 Februarie 2015
Eu momentan nu circul cu aceasta masina pentru ca nu vreau sa risc nimic!Din cate am mai inteles daca se gaseste in spatele talonului ca este ca scrie instrainat,acesta este luat de politie si doar propietarul din acte il mai poate ridica!Ar fi posibil sa il dau pe acest om in judecata care mi-a vandut masina? Mentionez am contract vanzare-cumparare de mana in care nu scrie adresa sau altceva...doar numele vanzatorului si numele cumparatorului adica eu!multumesc!
Trebuie introdusa o actiune in constatare pentru a putea inscrie masina pe numele dvs iar proprietarul anterior celui de la care ati cumparat trebuie introdus si el in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)