avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evacuare fosti chiriasi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evacuare fosti chiriasi

Zic istoria pe scurt.
Detin pe societate cladire cu platforma betonata in total de 5000 mp.
In perioada 2009-2013 am decis sa inchiriez platforma betonata unei societati dar ea sa nu plateasca chirie..doar sa puna gardul de jur imprejulul platformei de 5000 mp. Din anul 2013 pana in prezent societatea nu mai are contract de inchiriere dar inca nu au plecat de acolo ( nici eu nu i-am dat afara ) pentru ca, am convenit cu ei verbal sa-mi pazeasca si mie cladirea si evident pot sta acolo.
Dar anul acesta eu inceput sa-mi sparga cladirea si sa tot fure diverse, poate nu ei..dar pe ei probabil ca nu ai mai intereseaza paza cladirii.
Mentionez faptul ca nu sunt proprietar pe pamant ci doar pe cladire si platforma betonata, am cereri scrise la primarie pentru cumpararea pamantului dar nu am primit nici un raspuns. Cladirea si platforma se afla in afara orasului, intr-o localitate la 30 km de oras.
Va rog sa-mi spuneti daca pot suna eventual la politie sau alt organ al statului daca societatea respectiva refuza sa plece de buna voie.
Cum pot evacua acesta societate.

VA multumesc. Cu stima, Alex
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:05, 1 Februarie 2015
O solutie simpla si rapida, fara politie, fara... fara batai de cap!
Are un mic neajuns, compesat din plin de ,,viteza" cu care (va) rezolvati problema (lasa ca si judecata costa bani si mai ales TIMP!): trebuie investiti niste bani.
Angajati o firma de paza care sa interzica oricarei persoane, cu exceptia celor desemnate de d-voastra, sa intre in perimetrul+cladirea pt. care detineti act de proprietate.
Am spus sa intre, nu sa iasa !
Astfel in cateva zile v-ati evacuat proprietatea.
Este ,,tehnica" folosita de cei care cumpara o cladire ocupata total sau partial, dar abuziv, fara acte, sau cu acte expirate, de catre niste persoane.
Cei care aplica aceasta metoda, pe langa ca-si ,,igienizeaza" rapid si cu costuri reduse imobilul, n-au pierdut (inca!) nicio cauza in care au fost tarati de cei ,,abuzati".
Daca nu (mai) exista contract de inchiriere valabil, trebuie sa cereti evacuarea in instanta.
Waw. Da.. interesant. O idee excelenta. O sa intreb maine o firma de paza mai multe detalii.
Multumesc.
@Allex
V-am spus, metoda e folosita cu succes, e sigura, rapida si ,,ocoleste" birocratia, timpul, banii, nervii pe care-i aduce un proces de evacuare.
Lasati-i pe ,,chiriasi" sa va faca plangere penala, sa va actioneze in instanta, sa... sa faca ce vor!
Atentie! Din ce ati postat am inteles ca nu aveti cu ei incheiat vreun act valabil in acest moment (contract de inchiriere, de comodat, etc).
Repet, doar in lipsa oricarui act valabil puteti ,,uzita" de metoda pe care v-am sugerat-o.
Succes si va rog trimiteti-mi un mesaj privat, in care sa-mi povestiti in cateva cuvinte cum au decurs lucrurile!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platforma betonata Aleex Aleex Buna ziua. Detin o platforma betonata dar fara pamantul aferent, in acest an am vazut depozitate pe platforma diverse utilaje care nu imi apartin. Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala - evacuare de pe terenul inchriat danirodriguez danirodriguez Buna ziua Se poate cere evacuarea unei societati comerciale (o spalatorie - cladirea ii apartine) de pe terenul proprietate personala a unei persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie asupra unui imobil Faneegean Faneegean Patru mostenitori am depus actele inca din 2002 ca sa revendicam un imobil cu legea 10 la o anumita primarie.Acum primaria respectiva ne cheama sa ne ... (vezi toată discuția)