avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chiriasul a furat din casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chiriasul a furat din casa

Am inchiriat casa. Am un contract de inchiriere, facut de mana, intre mine(proprietar)si chirias.

Acesta a locuit impreuna cu mai multe persoane in locuinta mea. A plecat , fara sa ma anunte moment in care a furat multe lucruri din casa.
Am anuntat Politia care incearca sa isi faca treaba dar,Chiriasul nu recunoaste nimic.

Cum ar trebui sa procedes?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: stircu , utilizator 15:27, 1 Februarie 2015
Am inchiriat casa. Am un contract de inchiriere, facut de mana, intre mine(proprietar)si chirias.

Dumneavoastra ati gresit, v-ati bucurat ca incasati niste bani pe care nu i-ati declarat, normal ca cel care a inchiriat sa nu recunoasca, poate sa va acuze ca actul facut este un fals, ca nu ati inchiriat niciodata apartamentul.
Trebuie sa fiti foarte atent la ce treaba isi face Politia, sa nu fie un bumerang si sa va intrebe de ce nu ati declarat contractul, de ce nu ati platit darile catre stat, de ce nu ati declarat chiriasul, sunteti putin in culpa.
Stiu, o sa spuneti ca "toti fac asa", este adevarat, dar nu prea are cine sa va mai apere, dumneavoastra ati bagat hotul in casa, dumneavoastra i-ati deschis usa l-ati poftit in casa si ati plecat, lasand totul pe mana lui.
Dvs ca si locator la momentul predarii imobilului ati incheiat proces verbal cu bunurile existente in locuinta ?
Buna ziua,

Am uitat sa mentionez urmatoarele lucruri:
1."hotul" locuia gratis dar am facut un contract unde nu am scris nici-o suma.Contractul a fost facut de mana pentru a evita situatii ca cea intamplata.
2. Chiriasul a plecat furand bunuri din casa fara a ma anunta si fara a-mi inapoia cheile de la casa.
3. In acel moment am anuntat Politia .
4. Bunurile nu le-am mentionat intr-un proces verbal dar sunt mai multe persoane care stiu despre existenta acestor lucruri.
Cum ar trebui sa procedez pentru ca sa nu iasa "hotul" in castig de cauza.

Va multumesc!
Daca aveti martori care sa sustina ca la intrarea in spatiu existau bunuri care au fost sustrase de catre chirias,daca ati sesizat oficial politia,asteptati concluziile cercetarilor
Conditionat de concluziile autoritatilor,aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila cu c/v bunuri sustrase,eventual debite acumulate la intretinere
Este important ce clauze ati convenit in contrctul de mana
Din pacate nu am scris sa nu poate pleca cu lucruri din casa, si ca la plecare va trebui sa imi inpoieze cheile.
Intrebarea este pentru cazul in care politia nu il dovedeste, care sunt urmatorii pasi

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum evacuez chiriasi rau platnic stefanescu78 stefanescu78 Am inchiriat pe o perioada de 6 luni la un cetatean fara casa , ma mintit ca vrea sa puna birouri si ca are firma de camioane , nu am luat garantie pentru ca ... (vezi toată discuția)
In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ... camelian camelian In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct. Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe ... (vezi toată discuția)
Proprietarii si chiriasii iris9 iris9 Sunt proprietara unei garsoniere pe care o inchiriez. In luna mai am inchiriat garsoniera unui cuplu care mi-a furat din casa, mi-a lasat toate datoriile de ... (vezi toată discuția)