avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Sporul de vechime
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Sporul de vechime

Buna - ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti daca mai exista sporul de vechime, sau daca este inclus in salariul de baza brut, si in ce lege este prevazuta aceasta reglementare?
Ma refer la salariul unui angajat din sistemul sanitar public(unitate cu auto finantare din subordinea Directiei de Sanatate Publica), care are are vechime in munca de 35 ani
Cel mai recent răspuns: icv , utilizator 21:45, 2 Februarie 2015
Sporurile acordate in sectorul bugetar sunt introduse in salarii.
Sarut-mainile,
Va multumesc frumos pentru raspuns, deci, daca sporul de vechime este introdus in salariu, nivelul acestuia ar trebui sa fie mai mare decat salariul de baza minim brut pe tara(975 ron)....
Dupa cum am vazut dintr-o simulare, la salariul de baza minim brut pe tara, de 975 ron rezulta un salariu net de 724 lei. Deci daca salariul net este de 785 lei, nu inteleg unde este inclus sporul de vechime...:sorry:
In opinia mea , calculul ar arata asa:
- salariul de incadrare 975 lei
- spor vechime 10%
salariul = 975 + 975 x 10% = 975 + 97.5 = 1072.5 = 1073 lei
va rog sa ma iertati, dar pentru vechime in munca de 35 de ani, nu se acorda 25% spor de vechime?(ma refer la o unitate din subordinea Directiei de Sanaatate Publica(chiar daca este cu autofinantare))
Eu v-am dat doar un exemplu de calcul.

Alte discuții în legătură

Calcul salariu crysti67 crysti67 Buna ziua .Ma numesc Cristi si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sotia lucreaza la o institutie si pe fluturasul de salariu apare asa ,,salariu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime jenicaprod jenicaprod Sporul de vechime se calculeaza la salariul minim pe economie ? 975 lei x 24 % = salariul de baza sau in cei 975 de lei se include si sporul de vechime? Atunci ... (vezi toată discuția)
Metodologie calcul crestere salariala 30 % pentru cadre didactice auxiliare debutante cu salariu de incadrare sub minimul pe economie(l63/2011) avb avb Pe fluturasul de salariu primit pentru luna martie 2015, un angajat din invatamantul universitar de stat --- pozitia Administrator patrimoniu S debutant ... (vezi toată discuția)