In anul 2008 sotul meu a vandut un teren, prin intermediul agentiei imobiliare x,situat in extravilanul comunei y, judetul Iasi.Pentru ca era o suprafata de teren compacta de aproximativ 2 Ha,cei patru cumparatori (H C,P d impreuna cu P I administratorul agentiei imobiliare F si agentul imobiliar B V, care a si avut atributiile de promovare si prezentare a terenului),au apelat la un credit ipotecar la BCR (lasand garantie chiar terenul in cauza)astfel incat in luna februarie din cursul anului 2008 a semnat un antecontract,pentru a le acorda cumparatorilor timpul necesar in vederea lotizarii si impartirii terenului dupa bunul lor plac,iar bancii pentru a face evaluarile necesare in vederea acordarii creditulu (vanzatorului U , nesolicitandu-i absolut nimeni implicarea in vreouna din aceste actiuni).In data de 11..2008 s-a incheiat contractul de vanzare cumparare cu nr.xxx/xx.2008 la BNP I P Tin sa precizez faptul ca agentia imobiliara F avea un contract de colaborare cu BCR-ul si cu BNP P(aceasta din urma fiind chiar sotia administratorului agenti.
In anul 2010 sotul meu U a fost chemat la politie in calitate de martor intr-o plangere penala facuta de H C, impotriva celorlalti doi cumparatori respectiv B V si P I (acuzandu-i pe acestia ca au dus-o in eroare in vederea amplasamentului terenului),unde s-a si prezentat relatand tot ce stia,dupa care si-a vazut de traiul de zi cu zi.
Datorita faptului ca H C s-a certat cu partenerii ei de afaceri(ceilalti cumparatori),ca piata imobiliara la acel moment a suferit un important declin financiar si ca plangerea penala pe care a facut-o a avut un raspuns nefavorabil pentru acesta,singura modalitate de a scapa de teren implicit de creditul bancar,a fost sa anuleze contractul de vanzare cumparare ceea ce a si facut.Mentionez faptul ca H C a facut o intelegere scrisa cu cei de la agentia imobiliara F prin care acestia isi luau angajamentul de a vinde mai departe terenul achizitionat impreuna.In mare parte loturile respective de teren s-au vandut ,mai putin cele ce ii revenisera reclamantei.
In anul 2014 am aflat efectiv intamplator de un ordin executoriu pe numele sotului U.Cu greu am reusit sa intram in posesia hotararei judecatoresti definitiva si irevocabila si a dosarului(4xxx pentru a-l studia,deoarece la acel moment toata documentatia se muta la tribunalul cel nou construit in Iasi
Tin sa precizez faptul ca pe intreaga perioada a derularii procesului (2013-2014) noi nu am aflat de existenta acestuia, deoarece in septembrie in anul 2012 ne-am mutat de la adresa indicata in buletin fara a ne schimba insa adresele din cartile de identitate ,deoarece avem doua fetite inscrise la Gradinita cu program prelungit nr.12,unde trebuie anual sa facem dovada(cu buletinul)ca locuim in zona,urmand ca anul acesta pentru scoala sa le inscriem in cartierul in care locuim acum,implicit schimbandu-ne si adresa din buletin.
Va aduc la cunostinta faptul ca agentul procedural,desi nu a reusit s-al gaseasca pe U la acea adresa,a afisat in continuare citatiile pe usa ,ignorand total faptul ca pe listele de plata de la asociatie(afisate chiar langa cutiile postale),la acea adresa nu mai figura fam.U ci fam.D.
In cererea de chemare in judecata facuta de H C impotriva numitului U ,unde cere nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare, facut intre acestia,reclamanta relateaza urmatoarele:ca impreuna cu prietena ei P D s-au adresat agentiei imobiliare in vederea achizitionarii unui teren sens in care li s-au prezentat de catre agentul imobiliar B V mai multe suprafete de teren printre care si terenul din Aroneanu pentru care intr-un final au optat,mai mult decat atat aceasta mentioneaza faptul ca singuradata cand l-a vazut in fizic pe vanzator(U) este la momentul perfectarii actelor de vanzare.Cu ce a dus-o sotul meu in eroare(error in corpore) pe aceasta doamna in vederea aplasamentului terenului in conditiile in care nu acesta i l-a prezentat(deci nu s-a deplasat niciodata pe teren cu aceasta ba mai mult decat atat cei doi s-au vazut doar la semnarea actelor:prima data la incheierea antecontractului, de care doamna nu binevoieste sa reaminteasca nimic pe tot parcursul procesului si a doaua oara la perfectarea vanzarii dupa cum sustine si dumneaiei) .
Martorul, adus de reclamanta,A A minte in fata instantei declarand faptul ca:''Am fost impreuna cu reclamanta in teren si acolo am constat ca suprafata cumparata era la o distanta de 700-800 metri fata de terenul care discutase cu vanzatorul si unde o vazusem discutand cu acesta. '' contrazicand-o chiar pe reclamanta care afirma ca nu s-a vazut cu vanzatorul decat la perfectarea vanzarii si ca terenul i-l prezentase agentul imobiliar B V.
Martorul C D in declaratia de la politie din 2010 relateaza faptul ca ,in august 2008 impreuna doar cu P D,a fost pe terenul achizitionat de aceasta, moment in care dumneaiei l-a sunat pe agentul imobiliar B V cerandu-i explicatii despre amplasamentul terenului (deci nu l-a sunat pe vanzator deoarece nu acesta ii prezentase terenul).In 2014 acelasi C D declara mincinos in fata instantei ca identificarea terenului a facut-o impreuna cu P D si H C. (in 2010 in declaratia de la politie Ciornea Dumitru nu aminteste nimic de reclamanta deoarece acesta nu o cunostea,deci nu o vazuse si in 2014 ca de fapt o cunoaste din august 2008).
Cu un minim de atentie si de bunavointa din partea presedintei C (cea care a judecat acest caz) ar fi putut observa urmatoarele lucruri elementare: 1).ca nu poti anula un contract de vanzare cumparare pe baza declaratiilor mincinoase a doi martori(asa cum am dovedit mai sus,ca toate aceste informatii au fost la indemana dumneaie doar ca nu a binevoit sa le analizeze in nici un fel) ; 2) ca nu poti anula un contract de vanzare-cumparare luind in considerare o evaluare a uni teren din 2013 comparandu-l cu evaluarea facuta in urma cu cinci ani si anume in 2008(care a fost facuta de angajatul bancii BCR si anume B S),avand in vedere scaderea drastica a pretutilor pe piata imobiliara, implicit a terenurilor; 3) ca nu poti constata nulitatea unui contract de vanzare cumparare( in anul 2014) in baza unei legi decretata in urma cu 150 de ani (din anul 1864), atunci cand terenurile se identificau cu ajutorul martorilor(a vecinilor terenului) si eventual in fata preotului din sat care era pritre putinii oameni care stiau sa scrie (in zilele noastre locarizarea unui teren se realizeaza cu ajutorul masuratorilor de tip GPS facuta de ingineri cadastristi cu o eroare infima de cativa centimetri).
Doamna presedinta C nu a binevoit sa i-a in considerare urmatoarele:1) cererea de interventie a BCR-ului in care aceasta aduce la cunostinta instantei urmatoarele: ca reclamanta H C a imputernicit pe B V, sa o reprezinte in toate demersurile legale de achizitia proprietatii,neimplicansu-se in nici un fel in urmarirea si verificarea tranzactiei.Daca probele si inscrisurile aduse in acest proces ,ar fi fost analizate cu mai multa atentie s-ar fi observat si faptul ca (asa cum reies din declaratiile de la politie a numitilor U si B V) a existat un antecontract si ca timp de doua luni,pana la actul final,reclamanta stia foarte bine unde este amplasat terenul deoarece aceasta isi facuse si carti funciare pentru fiecare parcela ce i-a revenit. 2)citatia din data de .2014 care atesta faptul ca destinatarul este mutat, a fost total ignorata, citarea facandu-se in continuare la o adresa la care se stia ca paratul nu mai locuieste (cu putina bunavointa paratul ar fi putut fi citat la adresa specificata chiar in contractul de vanzare-cumparare pe care l-a anulat sau prin celelalte modalitati de citare).
Mai mult decat atat doamna C hotaraste sa il oblige pe paratul U sa-i achite reclamantei aproximativ xxxxx de euro(echivalentul terenului) ,neobligand-o in nici un fel pe Hodorogea Caliopia sa restituie acesti bani BCR-ului pentru ca vanzatorul sa reintre in posesia terenului asa cum este normal si logic dupa anularea unui contract de vanzare-cumparare , in acest caz paratul U fiind, in mod intentionat, prejudiciat si de teren si de bani.
Dupa toate aceste nereguli observate la o prima studiere a dosarului am formulat o cerere de Apel unde la primul termen obtinut in data de .2014,doamna presedinta n-ea cerut documentatia care a stat la baza vanzarii iar in al doilea termen in data de 2.2014 ne-a respins apelul pe motivul tardivitatii (nu reusesc sa inteleg cum la prima infasitare la apel acesta este in termen iar la a doua infatisare acesta nu mai este in termen fiin tardiv , de ce nu ni s-a respins cererea pe apel de prima data).
Aceasta tardivitate, invocata de doamna presedinta care a judecat apelul ,poate fi din doua considerente (neprimind inca hotararea apelului nu stim cu exactitate care din cele doua cazuri a fost luat in considerare): 1) cum ca noi am fi stiut de intreaga derulare a procesului (nu am putea fi atat de inconstienti incat sa nu ne prezentam la un proces in care se aduc asemenea acuze si in care se discuta despre o suma de bani atat de mare) si nu am facut apel incepand din data de 05 .2014(in conditiile in care noi am aflat de sentinta abea in luna august, facand totodata si dovada cu documente); 2) cum ca din data de 1.08.2014(cand inca nu stiam absolut nimic despre continutul dosarului,deoarece nu intrasem in posesia acestuia,sau a deciziei) pana in data de 18.08.2014 cand am depus apelul,nu suntem in termenul de 15 zile prevazut de lege(ultima zi legala de depunere a cazut intr-o zi nelucratoare ,deci automat valabila este urmatoarea zi lucratoare adica luni 18 ).
Asa cum am aratat mai sus motivul tardivitatii nu exista iar doamna presedinte , nu ne-a dat in nici un fel dreptul la aparare neluind in consideratie nici macar acea citatie care atesta faptul ca judecata de fond a fost viciata din momentul in care s-a aflat ca destinatarul(paratul) este mutat
Precizez ca pe numele sotului U este in desfasurare un dosar de executare silita,care inainteaza,iar noua nu ni se da posibilitatea sub nici o forma la aparare (ignoranduni-se total probele concludente,intemeiate si relevante aduse in apel).In calitate de simplu cetatean al Romaniei si nu in ultimul rand in calitate de sotie si de mama a doi copii minori,care ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ce sanse am mai avea in recurs,si ce ar trebui sa facem? multumim....suntem disperati varugam ajutatine..
Cel mai recent răspuns:
costy1975 , utilizator
15:43, 1 Februarie 2015