avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are obligatia sa ridice gardul despartitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are obligatia sa ridice gardul despartitor?

Au un teren care nu este imprejmuit pe o latura . Vecinul s-a gindit sa-si cumpere oi . Oile vor intra si pe terenul meu . Cine este obligat sa ridice un gard ? Mentionez faptul ca este o distanta apreciabila...ar costa ceva . In mod sigur aceste nu va dori sa contribuie la o eventuala imprejmuire . Are el obligatia sa-si pazeasca animalele sau sa ia o masur ca acestea sa nu patrunda si la mine ? cum se przinta din punct de vedere lwgal situatia ?:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters341448 , utilizator 18:23, 1 Februarie 2015
Conform art.1.375 NCC"Proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el raspunde,independent de orice culpa,de prejudiciul cauzat de animal,chiar daca acesta a scapat sub paza sa."
Ambii vecini contribuie la ridicarea gardului.
ok am inteles . gardul sau ce va fi este ff lung nu am bani sa l edific asa de repede ....deci este sarcina lui sa supravegheze animalele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi apar proprietatea din mediul rural atunci cand nu am gard? ana_stan22 ana_stan22 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am cumparat de curand o casa la tara, veche, fara gard. Nu am posibilitatea financiara de a face in acest ... (vezi toată discuția)