avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa - cumparare pe numele copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa - cumparare pe numele copiilor

Buna seara. eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa, dar vrem sa o trecem pe numele copiilor care sunt inca minori au 4 si respectiv 8 ani. Am vrea sa stim cum se procedeaza in acest caz.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 22:14, 1 Februarie 2015
Copiii minori pot sta in act prin reprezentantul-tii lor sau legali, parintii insa actul se vanzare se va face cu procuratori de fonduri prin donatie , caci minorii nu au venituri proprii, ei pot primi donatie sau mosteni.
Parintii daca sunt procuratorii de fonduri prin donatie nu mai pot reprezenta copiii in act ci se va numi un curator care va semna actul sau ii va asista pe minori , daca acestia au intre 14-18 ani ceea ce nu e cayul aici.
Asupra imobilului parintii nu pot incheia acte de instrainare din momentul cumpararii pe numele minorilor.
De asemenea nu se poate garanta cu acest imobil vreun credit sau orice alta creanta.
Conditiile de instrainare ale acestui imobil fiind destul de restrictive atat timp cat minorii nu ating varsta majoratului, caci actele de instrainare facute de minori se supun autorizarii prealabile ale instantei de tutela se fac in interesul minorilor exclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cumparata Georgia_cs Georgia_cs Buna seara, As vrea sa stiu daca pot cumpara o casa pe numele fiicei mele, minora. Daca da, in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor, ... caef caef Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor, Bună ziua. Vrem sa vindem casa sa ne mutam în alta parte și cu banii pe care ii luam vrem ... (vezi toată discuția)