avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protejare formula si pseudonim
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protejare formula si pseudonim

Buna seara,
Doresc sa folosesc un pseudonim pentru un e-book pe care vreau sa-l public pe amazon.
Cum fac sa imi protejez o formula A = O+M (Amicitia = Omenia + Meritele personale) - exemplul este altul decat cel original.
De asemenea, doresc sa folosesc numele McArmmony Tom - numele este diferit de cel pe care vreau sa-l folosesc din motive evidente, nu doresc sa foloseasca alta persoana numele pe care il doresc eu.
Cum pot sa-mi protejez formula si pseudonimul?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
Cuscco Cuscco, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:11, 4 Februarie 2015
Numele proprii si pseudonimele nu pot fi protejate, pot fi protejate doar marcile comerciale. Dar mi s-ar parea extrem de ciudat sa semnati cu Tom McArmmony(TM) sau Tom McArmmony(R). Chestia cu A=O+M poate fi protejata doar ca marca inregistrata, in rest fiecare e liber sa ofere citatul "A=O+M", conform principiului utilizarii cinstite. Detalii pe [ link extern ]

De ex. suntem liberi sa scriem Pepsi sau Coca Cola, dar nu sa vindem produsele proprii sub aceste marci. Iar daca cineva vrea sa-si numeasca odrasla Pepsi nu ar fi o incalcare a marcii. Ar fi perfect legal ca un autor sa publice un roman sub numele de Pepsi Tudorache.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata combinatie andreipop185 andreipop185 Buna ziua, Daca o marca a fost inregistrata ca o combinatie sub forma de imagine, pot folosi acel text din imagine fara acordul celor care au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)
Folosire legala a unui pseudonim Cuscco Cuscco Cuscco Cuscco Buna ziua, Doresc sa folosesc un pseudonim: \"Albert Mausser\" si sa ma recomand si sa semnez cu acel nume. Cum pot sa folosesc acest nume in mod public? ... (vezi toată discuția)