avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosire legala a unui pseudonim
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosire legala a unui pseudonim

Buna ziua,
Doresc sa folosesc un pseudonim: "Albert Mausser" si sa ma recomand si sa semnez cu acel nume.
Cum pot sa folosesc acest nume in mod public?
(Adica....la fel ca marii actori, fara sa-mi schimb propriu nume "Adrian Chelaru").
Atentie: Numele prezentate in aceasta postare sunt doar cu titlu de exemplificare.
Multumesc pentru raspuns si pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:13, 12 Septembrie 2016
Pseudonimul nu este o marca. Nu exista permisiune explicita pentru a folosi un pseudonim, e doar o cutuma in lumea artistica. Totusi, trebuie sa aveti grija sa nu dea nastere la confuzie cu altcineva, deci evitati pseudonimele deja folosite de altii (sau numele lor proprii).
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de autor - limitari legale? Di@n@ Di@n@ Buna ziua! As dori sa stiu daca este acoperit de lege si cantitatea de informatie pe care o poate reproduce cineva fara acordul autorului. In acest sens, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire a numelui annabella11 annabella11 Detin cateva site-uri de divertisment de cativa ani . In unul dintre vechile articole ( cu continut original) am mentionat numele unui celebru astrolog roman ... (vezi toată discuția)
Activitate editoriala vs marca inregistrata razvan.popa razvan.popa Buna ziua! Am o nelamurire referitor la urmatoarea chestiune: as dori sa public o carte despre sport (in cazul meu, despre un stil de arte martiale), insa ... (vezi toată discuția)