in anul 2001 a decedat mama mea, mentionez ca suntem 3 frati si tata supravietuieste. intrebare: este necesar a efectua succesiunea.,astept un raspuns. multumesc
succesiune va este necesara, in cazul in care intentionati sa instrainati un bun care a apartinut si defunctei.
spre exemplu: defuncta si sotul detin in comun un apartament..doriti sa vindeti apartamentul, atunci se deschide succesiune..ca parti sunteti cei 3 copii si tatal dv. supravietuitor.
alt exemplu: defuncta a avut o mostenire (teren) pe care doriti sa-l instrainati sau sa treaca in proprietatea dv....deschideti succesiune
la fel se intampla si cu contul din banca al defunctei, in cazul in care a existat si doriti sa retrageti banii...deschideti succesiune
pentru orice bun al defunctei, pe care doar aceasta si cu acordul acesteia s-ar fi putut instraina sau valorifica, ca sa puteti dispune in numele decedatei, va trebui sa deschideti succesiune..insa, la partajarea masei sucesorale, vor trebui sa vina toti supravietuitorii(in cazul de fata 3 copii si sotul) si sa imparta coteleintre ei...in mod amiabil sau prin hotarare judecatoreasca...un notar va poate ajuta in acest sens.
daca am gresit cu ceva, rog, colegii avocati sa intervina.
Cine mosteneste ?
whiskey
Fratele meu nu a avut copii, iar dupa decesul lui sotia acestuia a instrainat mai multe bunuri comune, de exemplu masina.
Fratii decedatului nu au fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune
farkas laura
Buna seara. Dupa decesul mamei, in urma dezbaterii sucesorale, au rezultat trei mostenitori (doi copii si sotul supravietuitor), fiecare cu cota parte ... (vezi toată discuția)