avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara. Dupa decesul mamei, in urma dezbaterii sucesorale, au rezultat trei mostenitori (doi copii si sotul supravietuitor), fiecare cu cota parte stabilita de notar prin lege. Sotul supravietuitor, moare. Intrebare: Cei doi copii pot instraina (vinde) catre o alta persoana un teren inintea efectuarii succesiunii dupa parintele decedat recent?
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 21:50, 19 Martie 2010
Numai dupa dezbaterea succesiunii,aferent ultimului defunct
Este cunoscut faptul ca sucesiunea este o operatiune costisitoare. In opinia mea aceasta ar trebui, din punct de vedere financiar, sa fie foarte lezne deoarece pe langa faptul ca pierzi un membru drag, care o data cu decesul te impinge la o sumedenie de cheltuieli, la care se adauga ulterior cele necesare sucesiunii, daca mai ai?.Prin sucesiune nu instrainezi sa ai un castig, din care sa poti platii onorarii, ci ti se recunoaste un drept la mostenire. In aceasta ordine de idei intreb: Daca sucesiunea se pote realiza prin instanta, daca astfel este mai lezne, ce comporta acest lucru si daca pentru aceasta este neaparat necesar un avocat care sa ne reprezinte, pentru ca si acesta, normal, trebuie platit, iar onorariile acestora, cu tot respectul o spun sunt la fel de mari sau mai mari decat a notarilor. Multumesc.
In principiu, nu aveti nevoie de avocat. Partea proasta este aceea ca trebuie sa va descurcati cu procedura, trebuie sa stiti ce sa cereti instantei, altfel nu vad la ce bun o actiune in instanta. Daca tot vreti sa vindeti, incheiati un antecontract, incasati avansul, dezbateti succesiunea la notar cu banii primiti in avans dupa care incheiati actul de vanzare. Simplu.

Multumesc.
Pentru a face o cheltuiala mai mica decat prin dezbaterea succesiunii la notar, promovati in instanta partajul succesoral iar la primul termen incheiati tranzactie. In acest fel vi se restituie taxa de timbru si va recuperati cea mai mare parte din cheltuiala.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
aurelianx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Piedici la intocmirea actelor de divizare a mostenirii dinumarcel dinumarcel Am niste rude in Braila care m-a rugat sa-i ajut cu publicarea acestui anunt. Ei sunt trei frati carora le-a murit tatal si urmeaza sa-si imparta mostenirea ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)