avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia 10 a ICCJ se aplica in aceasta speta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia 10 a ICCJ se aplica in aceasta speta?

Buna ziua,
Speta : pv de constatare a contraventiei necomunicat ,emis in iunie 2011, pus in executare in ianuarie 2014.Banii mi-au fost retinuti din cont.Am facut contestatie la executare,am casitgat-o motivand ca executarea este prescrisa nefiind comunicat p.v in termen de o luna de la data emiterii. S-a facut apel, invocandu-se faptul ca, Decizia ICCJ, privind modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contraventie si a instiintarii de plata, prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiara comunicarii prin posta, cu aviz de primire se aplica dupa data emiterii pv de contraventie, fiind publicata in MO ulterior emiterii p.v..
Dar, conform art. 517 Cod pr cv, "Dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.", nu reiese de aici, ca aceasta Decizie se aplica si in aceasta septa avand in vedere ca procesul a fost intentat dupa publicarea in MO a respectivei Decizii?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Aplicabilitatea unei decizii a iccj amelyah amelyah Buna ziua! Decizia nr 10 din 2013 a ICCJ aduce niste clarificari privind aplicarea unitara a OG 2/2001 cu privire la comunicarea proceselor verbale de ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii mcraciun mcraciun ICCJ in recursuri in interesul legii deslușeste ințelegerea corectă a textelor de lege.Deciziile sunt izvor de legalitate ? (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal prescriptie vasile05 vasile05 Am fost amendat pe data de 16 August, nu am stiut ca am fost amendat. Dupa o luna jumatate primesc de la primarie Instintarea de Plata, am aflat ca pe 22 ... (vezi toată discuția)