avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scrisoarea MMPS 382/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scrisoarea MMPS 382/2000

Sunt ing. imbunatatiri funciare si lucrez din 1984 in domeniu. Vreau sa stiu daca pot beneficia de gr II de munca
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:25, 2 Februarie 2015
1. - Daca stiti sigur ca ati lucrat in gr. a II-a de munca normal era sa aveti inregistrarea in carnetul de munca cu perioada lucrata in grupa superioara de munca.
- Solicitati angajatorului sa va faca inregistrarile corespunzatoare.

2. Cititi si pe:
[ link extern ]
Pentru a beneficia de grupa de munca din 1984 pana in anul 2001, firma la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca documentatii si sa primeasca avizul ITM, conform prevederilor Ordinului MMPS nr. 50/ 1990 completat cu toate avizele ulterioare in data de 31.08.1994. Prima conditie era ca meseria dvs. sa fie mentionata in anexa 2 la respectivul ordin.
In urma obtinerii avizului ITM, firma trebuia sa faca mentiuni anuale, in carnetul de munca al dvs.in privinta grupei de munca si sa emita anual documente prin care sa fiti nominalizat si dvs.
Dupa 2001, trebuiau intocmite documente si obtinut avizul ITM, cu respectarea prevederilor HG nr. 261/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare (ultima fiind HG nr. 1173/ 2014). In baza avizului anual, trebuiau emise anual, documente interne ale firmei, in care sa fiti nominalizat si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare grupa superioara de munca mimimuscoiu mimimuscoiu Adeverinta care atesta incadrarea in gr ii demunca nu a fost valorificata de catre CJP Bv pe motiv ca documentul justificativ prin care s a facut nominalizarea ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca pana 2001 mzakarias mzakarias Daca laborator clinic de analize medicale din spitale beneficiaza de grupa a II si in baza caror legi. Am lucrat ca asistent med de laborator si nu am trecuta ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece din nou la conditii speciale? Leon707 Leon707 Buna ziua,as dori sa stiu se poate rezolva prin instanta problema: Sunt angajat din 1996 intr`un mediu care are unitati nucleare de gradul 3 si 4.Din 1996 si ... (vezi toată discuția)