avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate

Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta de 150 km de orasul B in care are domiciliul stabil.
Dupa 3 ani aceasta S.C. il concediaza. Persoana devine somer inregistrat la AJOFM din loc. S.
In momentul in care s-a angajat, persoana in cauza, s-a stabilit impreuna cu familia in loc. S, locuind cu chirie si detine viza de flotant, ce i-a fost necesara pentru intocmirea contractului de inchiriere. Viza de flotant expira in data de 06.03.2015.
In data de 02.02.2015, persoana devine salariat in baza C.I.M., perioada nedeterminata, cu acest angajator neavand relatii de munca pana in prezent.
Aceasta persoana poate beneficia, la cerere, de prima de mobilitate?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: francisca_0997 , utilizator 16:42, 4 Februarie 2015
1. Nu inteleg ce nu ati inteles dvs.

2. - Viza de flotant nu inseamna domiciliu ci resedinta.
- Domiciliul este cel trecut in cartea de identitate (CI).
- Resedinta (viza de flotant) este trecuta pe verso-ul CI.

3. - Daca in momentul angajarii era somer si s-a angajat cu CIM de cel putin 12 luni la o firma din localitatea S poate solicita prima de incadrare daca la acel moment avea domiciliul in localitatea B.
- Prima de instalare o poate solicita daca isi schimba domiciliul din B in S.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prime de mobilitate marianabarbuceanu marianabarbuceanu Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Din data de 1 martie 2014 am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni in judetul Brasov (eu fiind din ... (vezi toată discuția)
Somer indemnizat 2014 Annc Annc Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la facilitatile pe care le au absolventii 2014 care se incadreaza in munca pe perioada primirii indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare/recalificare pentru absolventii de studii superioare promotia 2010 ovidiuth ovidiuth am terminat anul acesta facultatea si nu am reusit sa imi gasesc inca un loc de munca si vreau sa imi depun dosarul pentru acordarea ajutorului de ... (vezi toată discuția)