avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Neexecutare sentinta civila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Neexecutare sentinta civila

Buna ziua,sunt detinatorul unui certificat de incadrare in grad de handicap accentuat,ceea ce i-mi aduce scutire de impozit pe venitul din pensie.La pensionare Casa de Pensii a MAI,mi-a impozitat primele sase luni,mam judecat iar in prima instanta a fost constatata retinerea ilegala a impozitului pe venit si a obligat MAI sa-mi restituie suma retinuta.In apel sa inlaturat raspunderea juridica a MAI,pe motiv ca ordonator de credite este Casa de Pensii,mentinand celelalte dispozitii ale sentintei.In acest sens casa de pensii nu doreste sa-mi restituie suma retinuta ilegal,pe motiv ca nu este obligata.Ce ma sfatuiti sa fac?_Va rog,multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:40, 2 Februarie 2015
Trebuie sa formulati actiune in justitie impotriva Casei de Pensii care este ordonator de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia unei persoane incadrate in grad de handicap se impoziteaza? iulia_viorica iulia_viorica Daca un pensionar este incadrata intr-un grad de handicap, pensia i se mai impoziteaza? (vezi toată discuția)
Impozitul pentru pensionarii incadrati in grad de handicap eugenchis eugenchis Buna seara.Vecina mea este pensionata la limita de virsta in baza legii 19/2000,art.47(b). A fost la Casa de Pensii si a intrebat de retinerea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea recuperării impozit retinut la sursa ,din pensie baltag1 baltag1 Buna seara. În anul2016,am fost încadrat în grad de handicap accentuat ,după pensionarea cu un an înainte. La casa de pensii,nu am depus certificatul de ... (vezi toată discuția)