avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare S.A. cu active fixe
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare S.A. cu active fixe

Buna ziua!

Am si eu urmatoarea problema: sunt actionar la o societate comerciala pe actiuni ce detine active fixe terenuri si cladiri, datorita inactivitatii, ea a fost dizolvata de catre Camera de Comert printr-o hotarare judecatoreasca. Cu motivarea respectiva si cu decizia AGA am mers la un judecator constatator, dar am fost informat ca singura modalitate de a lichida societatea si de a trece bunurile in proprietatea actionarilor este contractarea unui lichidator.

Ce sfaturi imi dati?
Cel mai recent răspuns: traizzz , utilizator 17:42, 2 Februarie 2015
Se face un proiect de lichidare de catre un lichidator, care decide cum se vor împărți activele după ce se plătesc datoriile (dacă există).
un lichidator imi propusese scoaterea la licitatie a proprietatilor. mentionez ca societatea nu are datorii.

sugerati ca se poate realiza impartirea activelor intre actionari fara licitatie publica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare sa claudiatk claudiatk O societate comerciala pe actiuni care are hotararea judecatoareasca de lichidare si a numit de ceva timp lichidatorul dar nu a mai continuat procedura ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Vali69 Vali69 Va rog sa-mi spuneti daca o societate care nu are datorii la buget se poate dizolva fara control fiscal( doar cu certificatul de la Finante precum aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Radiere firma si impozit forfetar vasilesav vasilesav Sunt unic actionar la o firma si datorita inactivitatii a fost dizolvata in 2005 Din anul 2008 actele sint la lichidatorul numit de Registrul comertului. Am ... (vezi toată discuția)