avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri accident rutier

Buna ziua!
As avea nevoie de o parere in ceea ce priveste speta urmatoare:
Accident rutier, provocat (in urma intocmirii expertizei) de o persoana afla in stare de ebrietate. Una dintre victime, constituita parte civila in procesul penal intentat inculpatului, cu un numar de cca 150 zile de spitalizare, 4 interventii chirurgicale pentru o fractura de femur a primit o oferta din partea companiei de asigurari in valoare de 33.000 lei.
Dilema este urmatoarea: este de acceptat aceasta oferta sau ar fi cazul sa continuam in instanta pentru un cuantum mai mare al despagubirilor?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cosmynootza92 , utilizator 10:00, 3 Februarie 2015
Cat din acesta suma reprezinta daune materiale? Cat a costat spitalizarea?
Nu cunosc mai multe detalii deocamdata, din pacate.
Daunele materiale sunt mai dificil de demonstrat in situatia de fata, intrucat bonurile fiscale nu mai sunt intr-o stare prea buna.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
cosmynootza92, utilizator
Revin cu detalii si anume: daunele materiale ce se pot justifica cu bonuri fiscale de medicamente, facturi etc. sunt in jur de 1800 lei.
Apreciez ca se pot solicita daune morale mai mari decat cele indicate de dvs, insa trebuie facuta o aparare beton care sa justifice cat de mult a suferit victima pe problematica daunelor morale.
Va multumesc pentru raspuns. Ma gandesc totusi ca o sa dureze enorm de mult tot procesul, pana sa ne vedem cu banii in mana. Nu vrem sa ne imbogatim pe seama acestui fapt, insa nici sa lasam de la noi pentru tot ce s-a intamplat.

As mai avea o intrebare: Compania de asigurari a facut oferta de 33.000 lei. Nu ar putea victima sa le faca o "contraoferta" celor de la asigurari prin care sa ceara ceva mai mult (maxim 50.000 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala prin accident auto lovasz lovasz Am suferit un grav accident auto din care a rezultat vatamarea corporala grava. "pacientul in varsta de 25 de ani este internat de urgenta, in stare grava cu ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident rutier s-a stabilit culpă comună. se pot obține daune morale în acest caz, și dacă da, cum se pot proba? Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier, s-a stabilit culpa comuna. Una dintre victime a suferit vatamare corporala: - spitalizare 2 saptamani - interventie la abdomen ... (vezi toată discuția)
Daune morale Andrei-Tibi Andrei-Tibi Buna ziua.Sa incep cu inceputul...Fiul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni in luna martie.Au fost nevoie de 40 de zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)