avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii -fise de evaluare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii -fise de evaluare


Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti unde sunt prevazute expres in codul muncii obligativitatea intocmirii fiselor de evaluare si drepturile care decurg din acestea,respectiv daca angajatul beneficiaza de marire salariala atunci cand obtine calificative bune sau foarte bune .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 18:49, 2 Februarie 2015
Salariatul beneficiaza de marire de salariu doar daca indeplineste si alte conditii pe langa acelea referitoare la obtinerea calificativului de cel putin bine in anul evaluat. Asta nu inseamna ca daca ai obtinut calificativul de bine automat iti creste salariul doar pe acest considerent. Nu o sa vedeti asa ceva mai ales in sistemul de stat. In cazul functionarilor publici, de exemplu, primesti acea marire salariala din 3 in 3 ani cu conditia ca in perioada celor 3 ani sa obtii calificativul de bine sau f. bine in fiecare an evaluat.
Nu este reglementat in niciun text de act normativ majorarea de salariu in cazul in care un salariat obtine calificatul foarte bine la evaluare.

Art. 242 C.mun.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
...
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

Am inteles,va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de evaluare dorel13 dorel13 daca cineva nu este de acord cu punctajul ce i se da in fisa de evaluare, ce trebuie sa faca? Face contestatie? Catre cine?Catre Director sau catre seful ... (vezi toată discuția)
Fisa evaluare daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi precizati care este actul in baza caruia trebuie intocmite fise de evaluare pentru activitatea desfasurata in anul anterior tuturor angajatilor. ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare kerekesmargo kerekesmargo fisa de evaluare(efectiv evaluarea -nu criteriile de evaluare) pe an 2011 completata de angajator si discutat cu angajatul trebuie listat si semnat de ambele ... (vezi toată discuția)