avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Imputare amenzi functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Imputare amenzi functionarului public

In urma controlului Curtii de Conturi din 2012 s-au gasit la primarie amenzi prescrise. Curtea de Conturi a trasat masuri pentru recuperarea lor de la cetateni, lucru care nu s-a putut realiza. In 18 februarie 2014 primarul a emis o dispozitie de imputare pentru aceste amenzi. Am depus contestatie in termen de 30 de zile, raspunsul fiind nefavorabil. Mentionez ca nu am avut trecute in fisele postului din 2005-2012 urmarirea si incasarea amenzilor. In timpul controlului din 2012 al Curtii de Conturi mi s-a adaugat in fisa postului emisa in 2011 urmarirea si incasarea amenzilor, fisa pe care am fost fortat sa o semnez, inlocuind-o pe cea veche pentru a scoate in evidenta ca sunt vinovat de neincasarea lor. Ce pot face in aceasta situatie? Am vreo sansa sa castig in instanta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:58, 2 Februarie 2015
Da, s-au castigat astfel de procese in instanta. Primarul nu avea o alta solutie decat cea pe care a adoptat-o. Asa se procedeaza, altfel i se imputau lui. Insa se poate castiga in instanta.
In ceea ce priveste "fortarea" semnarii unei noi fise a postului, e greu sa dovediti acest lucru. Dvs, ca functionar public, aveti raport de serviciu nu un raport de munca. Sunteti numit in functie printr-o decizie a primarului, nu ati negociat un CIM. In consecinta raportul de servciu, inclusiv atributiile postului, nu se modifica prin negociere (act aditional).
Aveti sanse de castig in instanta si va sunt necesare cateva documente. Daca exista si martori e si mai bine.
opreacristian a scris:
Mentionez ca nu am avut trecute in fisele postului din 2005-2012 urmarirea si incasarea amenzilor.

Cheia procesului dvs. este aici.

In timpul controlului din 2012 al Curtii de Conturi mi s-a adaugat in fisa postului emisa in 2011 urmarirea si incasarea amenzilor, fisa pe care am fost fortat sa o semnez, inlocuind-o pe cea veche pentru a scoate in evidenta ca sunt vinovat de neincasarea lor.

Dacă puteți dovedi asta, procesul este ca și câștigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la judecata in apel Maryana@ Maryana@ In urma unui control al Curtii de Conturi unui salariat al institutiei noastre, personal contractual, i-a fost imputata suma de 50000 lei reprezentand drepturi ... (vezi toată discuția)
Imputare asigurare de viata Marian Victor Marian Victor Buna seara! Sunt angajat pe post de sofer la o primarie din mediul rural, iar ca atributii de serviciu sunt si in echipa de pompieri voluntari. In urma ... (vezi toată discuția)
Sporul de dispozitiv ginel958 ginel958 În urma controlului efectuat de către Camera de conturi aceştia au stabilit că am beneficiat de sporul de sispozitiv nelegal (deşi aveam o hotărâre ... (vezi toată discuția)