avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Renuntare la judecata in apel
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Renuntare la judecata in apel

In urma unui control al Curtii de Conturi unui salariat al institutiei noastre, personal contractual, i-a fost imputata suma de 50000 lei reprezentand drepturi salariale acordate nelegal. Primaria a trebuit ss actioneze in justitie respectiva persoana pentru a-si recupera prejudiciul. In prima instanta am avut castig de cauza, iar salariatul nostru a facut apel. In prezent procesul este aproape de final, insa primarul a venit cu ideea sa renunte la judecata folosindu-se de legea exonerarii de la plata a personalului ce datoreaza sume de bani statului constand in drepturi salariale incasate necuvenit, imputate de Curtea de Conturi
1. Se poate renunta la judecata in apel daca primaria a castigat in prima instanta , iar apelul nu a fost formulat de noi?
2. Putem fi trasi la raspundere la un nou control al Curtii daca renuntam la judecata, chiar daca salariatul nu va mai plati suma respectiva deoarece este exonerat in temeiul legii?

Alte discuții în legătură

Legea 78/2018 privind exonerarea personalului platit din fonduri publice Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Sunt consilier juridic la primarie si ma confrunt cu urmatoarea problema. In anul 2016 Curtea de Conturi a imputat unei salariate de-a noastra, ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de imputare spor conditii vatamatoare functionar public europe europe In data de 11.04.2014 a fost intocmit Raportul de audit a Curtii de Conturi. In data de 08.05.2014 a fost emisa Decizia Curtii de Conturi,primita la UAT in ... (vezi toată discuția)