avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare srl

buna seara!
vreau sa infiintez un srl, am gasit un teren de vanzare si doresc sa va intreb daca achizitionarea terenului sa o fac pe numele meu ca si persoana fizica ( apoi sa vin ca si aport la capital) sau sa inregistrez pe firma achizitionarea terenului?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:45, 2 Februarie 2015
Cumparati-l in nume personal si aportati-l la capitalul social. Diferenta este una de natura fiscala.
Sau puteti sa dati doar dreptul de folosinta prin contract de inchiriere sau de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu 2 asociati atomol atomol Doresc sa infiintez un SRL cu 2 asociati Aportul asociatului meu este un teren in valoare de 50000 euro iar aportul meu este de 60000 euro ,capital necesar ... (vezi toată discuția)