avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... conventie civila de prestari servicii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

conventie civila de prestari servicii

Doresc sa angajez pe o perioada de doua saptamani o persoana cu contract civil de prestari servicii. Rugamintea mea este sa ma lamuriti unde se inregisteaza aceste cuntracte si care sunt taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesc in calitate de angajator ( sunt SRL microintreprindere ) deoarece toate incercarile mele de a ma informa la Directia de Finante au esuat , nu au dorit sa ma lamureasca sub nici o forma si nu inteleg care este cauza. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vldro , utilizator 20:21, 12 Martie 2007
contractul nu trebuie inregistrat la finante. trebuie sa platiti impozit de 10% (retinere la sursa) la venitul stabilit in contract. acest impozit va fi declarat prin depunerea decl.100. iar anul viitor veti depune pt aceste venituri decl. informativa 205.
Si cel care primeste bani plateste impozit ceva?
Orice impozir pe venit este acum de 16%. Daca angajatorul plateste 10 % (si- l declara cu 205- totodata ii da angajatului o adeverinta ca a obtinut un venit care a fost impozitat cu 10%- -) diferenta de 6% o plateste persoana fizica angajata sau autorizata ( angajatorul plateste 10 % numai daca angajatul este p.f.a ). Corect este ca angajatorul sa plateasca direct 16 % si sa-l inregistrze in decl 100 ca venit din salarii .
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2005
ContSters13909, utilizator
Buna Seara,

Ma intereseaza daca pentru conventia civila de prestare servicii exista un plafon minim de renumeratie. Renumeratia poate consta numai intr-un comision ??? Si daca nu, exista vreo modalitate de a "angaja" o persoana numai cu comision???

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contractele civile huana huana sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari: 1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau contract de comision srl/pf Invictus Invictus Salutare tuturor. Am si eu o mica nelamurire: se poate utiliza de catre un SRL o conventie civila sau un contract de comision, prin care respectivul SRL se ... (vezi toată discuția)