Buna seara. As dori sa deslusesc o " speta " cat se poate de reala.
In imposibilitatea de a obtine un credit bancar, tatal convine de comun acord, (fara procuri notariale asupra intelegerii) cu fica majora, necasatorita si fara bunuri imobiliare, ca aceasta sa solicite un credit de nevoie personale bancii X, fara ipoteca, ca mai apoi el sa plateasca ratele.
Banca aproba creditul, omul isi i-a banii, iar timp de 3 ani el achita ratele pana in momentul in care acesta este in imposibilitate de a platii.
Intre timp, fica debitoare se casatoreste si pleaca din tara si refuza la randul ei sa plateasca rata pe motiv ca intelegerea a fost alta si ca ea nu a avut " beneficii" de pe urma imprumutului.
Banca incepe bineinteles procedurile de executare silita.
Ce se poate intampla ? pe cine executa banca?
Fica plecata nu detine conturi in straintate, terenuri, conturi sau bunuri in romania.
E posibil ca tatal sa fie executat silit? Daca da pe ce anume?
E posibil ca ea si implicit sotul ei sa nu isi poata cumpara terenuri/proprietati in tara deoarece banca le va executa imedia dupa aceea?
Procedura de executare silita se dispune strict asupra bunurilor in evidenta debitorului contractant
Tatal nu este parte in contractul de imprumut deci nu poate fi executat silit
Referitor la posibilitatea executari eventualelor bunuri care sa le achizitioneze fata...raspunsul este conditionat de data la care aceasta ar achizitiona bunurile-exista termene de prescriptie
Girant banca.
Popop
In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ... (vezi toată discuția)
Imprumut banca
remusbucur87
Buna ziua.
Am urmatoarea problema: tatal meu a luat un credit din banca pe care nu o sa reuseasca sa il plateasca. El are mai multe proprietati pe care o sa ... (vezi toată discuția)