avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de varsta

In 2010 m-am pensionat cu pensie partiala anticipata iar in Mai 2013 am revenit la pensia de limita de varsta. Inteleg ca anii de studii (am absolvit ASE in 1972) se iau in calcul la stabilirea vechimii si pensiei, preveder care nu se putea aplica in cazul pensiei partiale si anticipate adica in cazul meu pana in Mai 2013.
As putea acum sa cer la casa de pensii din Sector 6 sa-mi recalculeze pensia in functie de anii de studii pe care i-am avut ? Ce trebuie sa fac ?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:40, 3 Februarie 2015

Daca nu ati avut in dosarul pentru pensia anticipata partiala diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi,puteti sa le depuneti acum impreuna cu un cupon de pensie,o copie dupa B.I. si o cerere de recalculare pentru stagiul adaugat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie p10 make45 make45 Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta, persoana cu handicap Bumbu Mariana Bumbu Mariana Am gradul accentuat, congenital. Am absolvit o facultate, am lucrat si m-am pensionat la limita de varsta, 58ani si 8 luni, la 1 septembrie 2008. Aveam dreptul ... (vezi toată discuția)